lördag 20 december 2008

Venuskastet

Har precis läst ut Venuskastet av Steven Saylor. Venuskastet är Saylors fjärde bok om Gordianus, en slags privatdetektiv i antikens Rom. Den första, Romarblod, fick jag i födelsedag något år av sambon, och blev väldigt förtjust. Förutom att han skriver bra deckare så är det ovanligt kul att handlingen bygger på dokument från dåtidens Rom och ger en inblick i hur livet kunde te sig för romarna.


Venuskastet var lika bra som hans tidigare böcker men jag undrar om det kommer att komma ut några nya böcker om Gordianus, det kändes som det här var den sista.

Det går utför

Anja Pärson blev irriterad på arrangören i dagens super g tävling. När hemmaåkaren Lara Gut åkte preparerade arrangörerna banan vilket de inte gjorde när Anja skulle åka. Jag skulle också bli irriterad. Ungefär lika irriterad som jag skulle bli om jag fick åka i en stor tävling med viktiga poäng att plocka och Anjas pappa fått göra banan med enbart Anjas bästa för ögonen.

Varför klaga när andra åkare får samma fördelar som hon har när hon tävlar hemma?

Vårtecken....?

Så här fyra dagar innan julafton hittade jag något som jag annars bara brukar se på våren och sommaren. En igelkott. Visst brukar väl dom ligga i ide så här års? Bara att hoppas att den kraken lyckas hitta någon varm håla att krypa ner i för nu valkas det sämre väder igen....


onsdag 17 december 2008

Toa- stank

Kommer hem från jobbet med barnen och en vidrig lukt slår emot oss. Barnen stannar tveksamt innanför dörren och säger lite undrande att katten har ju varit inne hela dagen. Sedan kommer vi ihåg. Det har varit tanktömning hos oss idag.

Det betyder att sedan 8- rycket i morse har vattenlåsen stått tomma (de sugs helt enkelt ut när slambilen tömmer tanken) och lukten vi står och sniffar på är gammal avföring från toa- tanken. Inte så fräsht nej. Vi drog igång alla fläktar i hela huset, vilket innebär fläkten ovanför spisen, vädrade och tände doftljus inne på toan.

Nu, X antal timmar senare, så känns lukten fortfarande. Vad himla nice det är ibland att bo ute på landet med egen tank *not*.

söndag 14 december 2008

Helgpromenad


Tänkte först skriva höstpromenad som rubrik för det var precis vad det kändes som när vi var ute hela familjen och gick idag. Vilken jäkla vinter det är, geggigt, blött och grön/brunt, inte i närheten av Viktor Rydbergs beskrivning av vintern.
Men vi vuxna är rastade, barnen har sprungit av sig det värsta och hunden nöjd, så promenaden fyllde sin funktion trots vädret. Dessutom fick vi se älgar på hyggligt nära håll, det ni!


Sessan sket i vad det var för väder och hade kul ändå.

Suddig bild på älgarna....