lördag 27 september 2008

Man vet att man missat ett bra erbjudande...

Som nu när Media Markt köper upp alla Elgigantens plasma TV från deras kampanj. Här skulle man alltså ha varit framme och fyndat sig en egen TV.

Fördelen med det här som jag kan se är att det kan vara värt att granska Elgigantens erbjudanden i framtiden, vem vet SIBA kanske köper upp till sitt lager från deras nästa kampanj?

Media Markt däremot, skulle inte tro att man kan göra några större klipp hos dom när de måste gå till konkurrenter för att få hyggliga inköpspriser....

fredag 26 september 2008

Sin ensamma kropp

Klev in på Enhörnas nya bibliotek och tittade runt lite. Mycket böcker var det ont om men lite nya och fräsha omslag stod i sin ensamhet på hyllorna. Eftersom jag gillade böckerna om Nancy av Elsie Johansson blev jag lite glad när jag såg att Elsie har släppt en ny bok.

Sin ensamma kropp hette boken och bara det borde väl egentligen ha varnat mig. Tyvärr blev jag lite för girig när bibliotekarien tittade upp på mig där jag stod och sa att den var helt ny och att inne i Södertälje var det minsann lång väntetid på just den boken. Ahha, här kunde jag alltså tränga mig lite utan att någon kunde ta illa upp, sånt gillar jag så jag lånade boken.

Slog på nätet på boken och överallt fick den stående ovationer, den här boken var bra och tog upp äldre människors sexualitet på ett befriande sätt.

Jaha.

Började läsa, gav upp och började läsa igen. Men nej, den här boken, som ska vara så himla bra, är bara skit i mina ögon. Trist och halväcklig. Eller vad tycker ni om det här citatet:

"... obscena fantasier som kom mig att svullna och bli våt utan vilje och att plötsligt vakna av en knittrande rörelse inne i mitt skrev, ungefär som när en fuktig, slemmig groda rytmiskt kluckar ut och krymper ihop sig,"

Befriande berättande om äldre människors sexualitet - my ass! Äckliga grodor!? Den här boken kommer jag snabbt att lämna tillbaka - oläst.

Husdjurs- gos

Lite söta är de nog allt ;-)


Elaka mamman

För tillfället är jag inte populär hos mina barn. Anledningen är att jag tyckte att det var slutlekt med kompisen för idag. Kompisen sover över hos sin mormor och morfar och det är inte ofta de har tillfälle att leka med varandra men när man inte längre kan se varandra ute så tycker jag faktiskt att man kan göra kväll och ses i morgon istället.

Så trots sura miner och ett allmänt missnöje med den trista morsan så gjorde barnen upp att de ska ses klockan 9 i morgon bitti. Det betyder alltså att de ska vara påklädda, rena och mätta klockan 9...

Jag kan ganska säkert säga att tråkmorsan kommer inte vara speciellt mycket roligare i morgon bitti kl 6 när barnen vill börja förbereda sig.

Människor är konstiga...


Läste rubriken "Flingor ofta mer godis än mat" på Aftonbladet och blev lite intresserad. Jag fick nämligen en gång höra att de onyttigaste flingorna jag vet, Start!, innhåller mindre socker än tex. Kelloggs special K som nästan bara innehåller fibrer _och_ socker. Jag kollade just upp att Special K, red berries, innhåller 23 % socker vilket det tydligen inte är bara var jag som tyckte var galet mycket.


Artikeln sa mig alltså ingenting nytt men den var i alla fall intressant. Då ser jag läsar- kommentarerna under artikeln. Efter att ha läst igenom de tre på första sidan kan jag därför konstatera att människor är konstiga. För att inte säga direkt knäppa.

Läs själva och avgör:

"Jag skippar också färsk frukt som är ett annat sätt att servera socker på. Vet inget mer korkat än rådet att ta ett äpple som mellanmål."

Alltså, finns det sådana här personer på riktigt? Som är så rädda för frukt för att de innehåller fruktsocker att de helt hoppar över det?

Vet ni hur pesttrist jag tycker den sortens mentalitet verkar vara? *tristtristtristtrist* Någon jäkla måtta får det väl ändå vara?!


onsdag 24 september 2008

Visa mig var jag kan rösta!

Så röstar jag 10 gånger av 9 på de sex hockeykillarna ifrån Gnesta som mina hjältar. Att de i ett solklart underläge ingriper och förhindrar att en ung tjej blir ihjälsparkad eller invalidiserad för livet är stort, jäkligt stort. Tänk bara hur vi svenskar brukar reagera, stå på sidan och titta på och tycka att det är gräsligt. Dom här killarna tänkte inte efter utan agerade bara och därför är dom mina hjältar.

tisdag 23 september 2008

Vilken fantasi!

Att smuggla vodka i en hemmagjord pipeline var den mest uppfinningsrika smuggelmetod jag hört på länge. Det får mig också att undra hur mycket pengar det egentligen kan ligga i att smuggla sprit, som i det här fallet, från Ryssland till Estland. För mig är Estland synonymt med billig sprit som det är?

En dag på akuten...

I går ramlade äldsta dottern ner från en klätterställning på skolan. När jag hittade henne hade hon slutat gråta men armen var svullen och kändes varm. Eftersom jag inte hade en halv aning om det var en vanlig stukning eller en spricka eller vad så åkte jag dit jag vet att folk har betalt för att om inte veta, så ialla fall kunna göra en kvalificerad gissning. Vi åkte till akuten.

Efter fem timmar på Södertälje sjukhus så fick vi veta att dottern har ett "snyggt brott" på handleden och hon fick armen gipsad.

Dottern var glad över gipset i ungefär 18 timmar, nu tycker hon det suger. Å andra sidan behöver hon bara ha det i tre veckor till....


söndag 21 september 2008

Barnbasar

I dag var det barnbasar i Assyriskas kulturhus i Södertälje. Eftersom jag tycker det är kul att gå på barnbasarer tog jag med mig barnen och åkte dit. Efter 5 minuter hittade yngsta dottern en elefant som hon bara måste ha. Hon hade egna pengar med sig och betalade själv de 60 kronor som elefanten kostade.

Själv undrar jag hur bra en plysch- elefant brinner för någonting säger mig att just den här elefanten kommer jag att bli tokig på inom en vecka.