lördag 5 juli 2008

Vinkväll

Åkte till syster yster igår kväll och hade en liten vinkväll med henne och några av hennes tjejkompisar. Riktigt genomkul var det! Eftersom jag fortfarnade håller på att lära mig dricka vin (har inte riktigt kommit till det stadiet att jag tycker att det är gott och blir gärna sittandes med samma glas en hel kväll...) så hade hon köpt lite Asti Cinzano och det var GOTT. Vartefter kvällen gick fick jag även i mig lite rosévin. Det var kul och det blev sent och jag längtar redan tills nästa gång :-)

Eftersom jag sov över med hundar och allt så gick vi ut och gick tillsammans, syster yster, jag och våra hundar på morgonen. Såg lite coolt ut med hennes rottweiler hane, min schäfer valp och rottweiler tiken jag är hundvakt åt, lite som mamma - pappa - barn ;-)


När jag kom hem softade jag ett tag och nu har jag precis varit ute med hundarna till en liten strand i skogen där de har fått springa av sig och leka. Barnen och sambon har varit borta lite drygt ett dygn nu och nu tycker jag att det räcker, nu längtar jag efter dom och hoppas att de kommer hem tidigt i morgon!

fredag 4 juli 2008

Ensam igen

Sambon och barnen åkte precis iväg. De ska iväg till en släkting som ska konfirmera sig och jag blev kvar hemma med hundarna, både vår egen och svärföräldrarnas. Hur ska jag nu roa mig? Jag är så ovan med att vara ensam att jag inte ens kommer ihåg när jag hade hemmet för mig själv senast....
Hundarna jag ska vakta :-) Sessan har visserligen blivit lite större sedan det här kortet togs.

Hemlängtan

En svensk kvinna i australien har hemlängtan. Hon har lejt en torped för att mörda två män, två vittnen som skulle vittna mot hennes pojkvän som höll henne med pengar och lyx med hjälp av knark. Nu är det lite jobbigt för svenskan, torpeden var polis och hon åkte dit. Ja, lilla gumman, jag förstår att du längtar hem. Jag å andra sidan hoppas att du får ett strängare straff och inte kommer hem på länge. (Aftonbladet)

Blir så himla skitirriterad på alla blåsta människor som åker utomlands och begår värsta brotten (tänk på mäklaren som åkte till USA i tron att han skulle få köpa en pedofils dotter för en natt) och sedan tycker att de borde få komma hem till trygga Sverige och avtjäna sina straff här. Varför då? Om andra länder tycker att vi ska ta hand om vårt drägg själva så kan jag förstå om de hamnar i svenska fängelser annars tycker jag gott de kan få sitta och filosofera lite över vad de gjort i det fängelse de hamnar i.

torsdag 3 juli 2008

Otryggare kan ingen vara

Passade på att köpa ett par nya böcker igår när jag var och handlade. Nu har jag läst ut Otryggare kan ingen vara av Bengt-Åke Cras och Agneta Cras. Den handlar om tre barns uppväxt med en missbrukande mamma. Till mammans missbruk hör också misshandlande män och allmän misär. Historien i sorglig men den är, ärligt sagt, uselt berättad. Helena och Tomas, de två överlevande barnen, finns hela med i berättandet men historien känns ändå lika känslolös som om författarna enbart utgått ifrån gamla journaler.

Här kan du hitta vad andra bloggare skriver om Otryggare kan ingen vara av Bengt-Åke Cras

Sommardag!

Gud vilken underbar dag vi har haft. Solat, badat, läst och fikat - precis som en sommardag ska vara!




Barnen tyckte det var helkul att bada när vågorna slog höga.


Äldsta dottern passade på att ligga och läsa lite imellanåt.



Och vi fick som färväntat se Maja :-)

Sessan var med och njöt av badandet från klipporna..





onsdag 2 juli 2008

Utvilad

Gud vad skönt det där var, tog en power nap och känner mig som ny! Och gissa vad? Lill jäntan somnade hon också, hon hade inte en ny energidepå att ta av till slut *s*

Nu är det dags att åka och storhandla, både kaffe och mjölk är helt slut och det brukar vara en bra indikator på hur det ser ut i resten av förråden också. Ska passa på att köpa något gott att ha på vår pic-nic i morgon också. För i morgon ska det minsann bli soligt! Vi ska iväg till våra favoritklippor med farmor och farfar. Vid de klipporna ligger man helt ostört och ändå har man hela Björkfjärden framför sig och kan till och med vinka till Maja när hon kör förbi på väg till Mariefred.

Solen tittar fram

Från att ha varit en grå och disig morgon verkar det klarna upp något. Jag vet att jag är löjligt fokuserad på vädret men alla mina planer för idag hängde liksom på att det skulle vara fint. Har påbörjat flera - dötrista - projekt som jag skulle kunna göra istället men det skiter sig eftersom jag har svårt att fokusera på mig det. Började tex vika tvätt men gav upp efter en halv hög, finns det verkligen någon i hela världen som kan stå och vika tvätt och vara lite småglad samtidigt? Jag är nog mer lik min yngsta dotter än vad jag trodde, det ska vara kul om det ska vara någon mening att göra det :-/


Fast jag har faktiskt klippt hundens klor, hon är löjligt lätt och klippa klorna på, så här såg hon ut under tiden jag höll på:

Solig och varm sommardag

Skulle det enligt rykten bli i dag. Därför är jag kanske aningens besviken av att vakna till en smågrå dag med regnstänk. Fast mitt humör är å andra sidan inte direkt på topp just nu, min yngsta dotter lever efter den devisen att om hon är vaken ska alla andra också vara det. Klockan 7 tyckte hon att det var dags att vi gick upp i morse. Hon går upp tidigt, kör stenhårt hela dagen, somnar sent - eller i alla fall senare än hon brukar - och ändå har hon mage att vakna tidigt IGEN? Why?

Nu tänker jag dricka mitt kaffe i lugn och ro och hoppas att barnen kan sitta för sig själva vid TV:n en liten stund.

tisdag 1 juli 2008

Enhörna

Jag har placerat min blogg i Enhörna på bloggkartan.se

Hemma igen

Jag har varit och hjälpt min mamma flytta. HERREGUD vad hon har grejer! Kändes som det jag gjorde var en droppe i havet men nu är det ialla fall påbörjat... Nu kommer jag ihåg varför jag aldrig mer vill flytta eller om jag någon gång flyttar ska jag köra hem en sopcontainer till tomten och slänga allt jag inte nödvändigtvis MÅSTE ha.

I morgon ska det tydligen bli fint väder, då ska jag njuta av att det är sommar och se till att bada en massa!

Lejon

Den här länken hittade jag på youtube när jag tittade runt lite. Lite gullig faktiskt, om nu fullvuxna lejon kan vara gulliga :-)

http://www.youtube.com/watch?v=zVNTdWbVBgc

Lunchrast

Den är inte stor, vår pool, men herregud vad jobbig den är att göra rent och fylla med vatten! Vi tömde den i samband med att lågtrycket kom för ett par veckor sedan men nu var det alltså dags för fyllning igen. Barnen tycker den är suverän att bada i. De tycker också att man kan skita fullständigt i den tills den är klar att bada i igen. Jag hade precis lyckats göra den något sådär ren och höll på att försöka dra botten plan när de kom och begärde att jag skulle följa med dem ner till sjön för att bada där. Hur som. Nu håller jag på att fylla den med vatten och lär väl hålla på med det till midnatt eller något sådant...


En sådan här pool är det jag menar...

Findus

Vi har en katt i familjen. Han är väldigt älskad och omtyckt av alla. Inte bara av oss i familjen utan även av hela grannskapet - såvitt vi vet. Han går lika hemtamt in hos grannarna som hos oss och vi får ofta höra glada tillrop som "Findus var här idag, han fick lite skagenröra av oss" eller "Findus ville så gärna ha något så vi gav honom lite älgfile". Jag tror ibland att Findus äter bättre mat än vad vi andra i familjen gör.

Det enda problemet med Findus kändisskap och hans matvanor är att han har blivit något kräsen med den mat vi bjuder på här hemma. Torrfoder smakar liksom inte lika gott efter att han har vant gomen med skagenröra, älgfile, makrillfiler, fläskfile och allt annat som han äter om dagarna. Och helt ärligt, vem kan klandra honom? Men Findus har sitt eget lilla sätt att klaga på oss när han är missnöjd med maten.

Nu på morgonen kom han instrosande här hemma, gick fram till sin matplats och nosade och bestämde sig för att det inte dög. Efter det hoppade han upp på en bänk och lade sig bakom en låda med prylar som vi har står där, han låtsas sträcka lite på sig så att han liksom "råkar" putta på lådan så att den börjar vippa lite, närmare och närmare kanten. Det var bara mattes ursnabba rusning (ja, på ett par steg i alla fall) som räddade lådan från att rasa ner på golvet.

När effekten således uteblev här letade han upp ett av barnens gosedjur som fick sig en omgång, tyvärr för honom tyckte barnen bara att det var gulligt. De tyckte att det såg ut som att han låg och kramade gosehunden och valde att inte titta på hans utspärrade klor eller hans vassa tänder.

Nu blev det jobbigt för Findus, hur skulle han protestera mot orättvisorna i vårt hem så att vi faktiskt blev lidande? Då kom han på det, äldsta dotterns rum! Där inne kan han vara säker på att hitta något sätt att skapa problem. Han hade väl inte mer än tänkt den tanken färdigt innan han obemärkt lyckades strosa in i hennes rum. Ungefär 5 sekunder senare hördes det en duns därinnefrån följt av en massa rullande. Äldsta dotterns skrik kom en nanosekunde efteråt. Kattskrället hade lyckats hitta hennes pärllåda, där pärlorna ligger noggrant sorterade efter färg, form och storlek och helt enkelt puttat ner den på golvet...


Nu ligger han, rätt nöjd med sig själv ser det ut som, och sover mitt på vardagsrumsgolvet. Vi är straffade och han kan äntligen slappna av.

måndag 30 juni 2008

Hemma igen

Nu har vi varit på kalas hela familjen. Hon som fyllde år tävlar varje gång hon har kalas med Taxinge slottscafe - herregud vad mycket fikabröd vad hon har! Pajer, tårtor, bakverk, bullar och kakor - man blir tjock bara av att titta på allt :-)

När vi kom hem tog jag och barnen en liten tur med våra cyklar, jag sitter så högt upp på min nya att jag är rädd att jag ska blåsa av, men gud vad skönt att äntligen ha en cykel!

Barnens kompis vägrade åka hem eftersom de har så roligt här så det blir för mig att vänta lite med mina planer, de lär leka hela dagen i morgon också.

Cirkus

Nu har jag varit på cirkusuppvisning. Dom är inte dumma, barnen, i och med att de förlade uppvisningen ner till badbryggan så var vi vuxna så illa tvungna att komma och titta. Hur som så fick jag se både clowner och dansöser som alla, föga förvånande, ramlade i vattnet hela tiden.

Snart kommer sambon hem också, då är det snabba ryck i hundra knyck eftersom vi ska hem till en annan familj här i Enhörna på lite födelsedagsfika. Dags för en annan att hoppa in i duschen med andra ord.

Ernst...

Men vad säger karln? "Gamla och unga kan mötas och vi kan korsbefrukta varandra över kulturgränserna" Är han på riktigt? Försöker han uttrycka sig så mysko som möjligt för att stå högst upp på någon "knäppa- citat- topp" eller? Läs uttalandet själva.

Annars, om man bortser från Ernst knäppa uttryck, så skulle det vara rätt häftigt att ha ett eget fort!

Lunchen avklarad

Smidigt det är med micro :-) Värmde bara på resterna av middagen från igår, spagetti med köttfärssås. När barnen var mätta sprang de iväg för att träna på en cirkusuppvisning de ska ha lite senare.

Jag läste ut Diamantsvärdet och träsvärdet av NickPerumov och även om den var lite halvseg så hade jag i alla fall någonting att läsa. Hatar att vara utan någonting att läsa! Nu får jag gå och rota i gömmorna och se om jag hittar någon bortglömd bok någonstans.

Ja, det är frågan...

Regnet öser ner, jag står inne i köket och plockar. Barnen sitter tillsammans med sina kompisar utanför köksfönstret, i den inglasade altanen, och ritar och pysslar. Yngsta dottern tittar plötsligt upp och frågar:

- Är det roligt att städa?
- Nej, inte speciellt.
- Varför gör du det då?

Härliga unge, vilken härlig inställning - att om man inte gillar någonting så gör det inte. Inte undra på att det brukar vara svårt att få henne att hjälpa till :-)

Frukosttajm


Färdig grötblandning, häll i micrat vatten *mums*

Regn

Nu när helgen är över var det helt plötsligt inga problem för mig att sova lite längre... Vaknar då tyvärr upp till en regnig dag. Någon som dock verkar tycka att det är helt okej med regnet är våran hund som gick ut och lade sig på gruset i duggregnet. Riktigt så förtjust är inte jag men det sköna med lite mildare väder är att man inte känner sig tvungen att vara ute.

Idag är det sista dagen som barnens kompis är hos grannarna så från och med i morgon är det upp till mig att försöka underhålla dem. Kanske jordgubbsplockning - om jag bara kunde hitta något självplockningsställe som inte ligger femtioelva mil från här. Eller kanske ta en tur med Maja, ångbåten som går från Södertälje förbi Enhörna till Mariefred. Eller så kanske bara vara hemma och umgås....

Känns som jag har rätt angenäma problem :-)

söndag 29 juni 2008

Sovdags

Barnen har knoppat in för länge sedan och nu börjar det bli dags för en annan att också gå och lägga sig.

I morgon börjar min semsester på RIKTIGT. Då ska jag bara ligga kvar och mysa när sambons klocka börjar ringa och han måste gå upp *he he*

Batman- banan

Läser i Aftonbladet om en 17 årig pojke som blivit halshuggen när han klättrat över två säkerhetsstängsel in till området där en batman- berg och dal bana kör. Eftersom banan är igång är det fullständigt livsfarligt och pojken blir tragiskt nog halshuggen.

Efter artikeln är det en undersökning som heter "Är du orolig för din säkerhet när du åker berg- och dalbana?" Vad har det med artikeln att göra? Det är som att berätta om att en kille tagit livet av sig genom att lägga sig på en tågräls och sedan gå ut och fråga om man är rädd för att åka tåg.

Klart som fasen att det är en trist historia men varför tror folk att det finns säkerhetsstängsel? Nötter.

Bokhögar

Nu har jag plockat ihop lite böcker till släkt och vänner som bett om det.

Bokhög 1 - till en jobbarkompis
Påven Johanna av Donna Woolfolk Cross
Potensgivarna av Karin Brunk Holmqvist
Jag väljer livet av Sabine Dardenne
Flyga drake av Khaled Hosseini
Vem vill bli miljardär av Vikas Swarup

Bokhög 2 - till svärmor
Nätterna vid havet av Nicholas Sparks
Bitterfittan av Maria Sveland
Flyga drake av Khaled Hosseini (som hon får behålla eftersom jag råkade ha två)
Mig äger ingen av Åsa Linderborg
När ingen annan ser av Duncan Fairhurst

Bokhög 3 - till mamma
Borta för alltid av Harlan Coben
Den enda lögnen av Harlan Coben
Ett enda ögonblick av Harlan Coben
Sjöjungfrun av Camilla Läckberg
Rödluvan av Unni Lindell
Den inre kretsen av Mari Jungstedt

Här kan du hitta vad andra bloggare skriver om Sjöjungfrun av Camilla Läckberg

Jag fick en cykel!

Nu ni, nu ska ni få se någon som ska börja cykla! Nu kan jag äntligen slippa få ont i häcken av sambons totalt värdelösa cykel utan börja cykla som det anstår en dam!

Titta vad fint!


Nyduschad och fräsch

Nu är hela familjen uppe och jag har blivit grattad eftersom jag fyller 36 idag! Barnen grattade mig snabbt med kramar och dikter och försvann sedan ut för att leka. Medans jag duschade och klädde på mig fixade sambon blåbärstårta (!) och plockade blommor (!!)

Dessutom skiner solen och vi väntar gäster som ska komma och fika och gratta mig, nästan äckligt myspys :-))

Söndagsmorgon

Då vaknar jag klockan 6, tack för det. Ostbågar framför TV:n kanske inte var så smart - av flera anledningar. Men det är inte bara dumt att vakna tidigt, jag har kunnat gå och sätta på kaffe, plocka in disken från diskmaskinen, läsa och surfa lite.

Nu har dock äldsta dottern vaknat så nu ska jag gå och spela lite 4- i- rad.