fredag 5 september 2008

Disco- brudar

Har precis skickat iväg världens bästa tjejer på disco. Det är mötesplatsen här i Enhörna som anordnat ett disco i skolans matsal och som fått turen att få mina bästa tjejer som gäster :-)
By the way så tror jag att jag var 14 första gången jag gick på disco....

Lika som bär

Alltså, är det bara jag eller är Sarah Palin och Titti Schultz från RixFM är lika som bär?

Här har jag satt ihop två bilder där de är ganska lika men när man ser Sarah Palin på TV tycker jag likheten är ännu större.

Hellre husdjur än partner

I en undersökning som Expressen hänvisar till så väljer två tredjedelar av tillfrågade amerikaner att hellre ta med sig ett husdjur än sin partner till en öde ö. Inte så konstigt om ni frågar mig, ett husdjur kan man ju äta upp när man blir utsvulten! Alltså måste ameriakanerna tänkt smart när de blev tillfrågade, att äta upp ens partner skulle nog ta emot för de flesta.

Mohahahaha (skrattar rått)

torsdag 4 september 2008

Mamma muffins

Äldsta dottern påminde mig nu på kvällen om att hon ska på utflykt med skolan i morgon. Ovillig att inse att det faktsikt är något jag borde haft koll på frågade jag henne varför hon inte sagt det lite tidigare, typ när vi fortfarande hade chansen att inhandla något till henne. Nåja, eftersom det var för sent för att tjafsa om det så ställde jag mig och bakade muffins när barnen var nattade.

Sen kom Idol imellan. Jag tror jag nämnde att jag gillar att titta på Idol.... När jag kom på att muffinsarna fortfarande stod i ugnen hade de passerat bäst före gräddningstid med ungefär en halvtimme. Så kul är det inte att baka så jag började fundera på om man kan ha med sig en knäckemacka till fikat när sambon (som skämdes eftersom han över huvud taget missat att läsa veckobrevet från skolan) till slut reste på sig och gjorde ett eget försök. Nu står hans muffinsar i ugnen och jag hoppas att han lyckas bättre än mig.

(Fast - tro det eller ej - mina muffinsar var i alla fall rätt okej att äta om man skar dem på mitten och bara åt det mjuka inuti :-) )

Mygginvasion!

Det är så mycket mygg här i Enhörna just nu att det knappt går att vara ute. Vi har bott här i ca 10 år och jag har aldrig varit med om något liknande. Vad gör min yngsta dotter då? Jo, hon går ut för att leka och lämnar ytterdörren öppen. När vi väl upptäckte att dörren stod öppen hade vi ett hundratal myggor i köket. Jag menar allvar - ett hundratal bara i köket!

Nu har jag sprungit omkring och slagit på dem med mitt elektriska tennisrack och dödat massvis och ändå verkar det bara dyka upp fler och fler. Det här är inte roligt, inte det minsta.

onsdag 3 september 2008

Svårt att säga även utan vin...

Syster yster skickade ett kul mail om vin. Speciellt kul var det att läsa vad som kan vara lite knepigt att säga när man har druckit lite.

Saker som är svåra att säga när du druckit för mycket vin:
· Oöverträffat
· Innovativt
· Preliminärt
· Kvastskaft

Saker som är väldigt svåra att säga när du druckit för mycket vin:
· Västkustskt
· Konstitutionerad
· Substantiera
· Tillvägagångssätt

Saker som är i stort sett omöjliga att säga när du druckit för mycket vin:
· Tack, men jag vill inte ha sex.
· Nej, ingen mer alkohol för min del.
· Ledsen, du är inte min typ.

London- trip?

Jag och två kompisar pratade länge om att vi skulle åka iväg någonstans nu i höst. Eftersom vi hade problem med att hitta hyggligt billiga resor med hotell till städer som vi ville till så har vi skjutit lite på det. London har inte känts akutellt eftersom de resor vi gjort de senaste åren uteslutande har varit just till London. Nu läser jag att pundet ligger på under 12 kronor och blir faktiskt sugen!

London är så pass dyrt att pundet skulle behöva sjunka ytterligare lite för att det skulle bli hyggliga priser där men 12 kronor känns ändå helt ok och vi har faktiskt haft det himla bra när vi har varit iväg. Sist vi var där var när det var EM i fotboll så vi gick ut på pubar och satt och skrek tillsammans med alla andra på kvällen och shoppade på dagen.

Frågan är nu om det egentligen är London som lockar eller om jag bara vill åka iväg med mina kompisar? Göra i ordning sig tillsammans som när man var 18, gå ut och äta god mat på en fin resturang, gå vidare till en pub för att sitta och sippa på något gott och snacka skit. F*n, jag skulle till och med kunna tänka mig en helg i Malmö ;-))

Idol

I kväll drar det igång igen. Eftersom det inte är mycket som jag gillar att titta på när det gäller TV:program så missade jag de första åren med Idol. Förra året tittade jag av en slump och tyckte det var skitkul! Det är pinsamt underhållande när människor sjunger som mig själv, dvs skitdåligt och det är uppiggande underhållande när de sjunger riktigt bra. Jag kommer inte att följa uttagningarna slaviskt men nog kommer jag försöka titta om jag är hemma.

Peter Jihde däremot.... han är varken lika underhållande, rapp eller snygg som för några år sedan så jag ser inte fram emot att det är han som ska hålla i snacket runt omkring. Carina Berg och Carolina Gynning var helroliga så det blir nog inte lätt att matcha det de gjorde förra säsongen.

söndag 31 augusti 2008

Dagen efter...

Bröllopet igår var vackert och jättetrevligt men jag går ut och festar så sällan nuförtiden att jag nästan hade glömt bort hur det känns dagen efter. Idag på morgonen har jag inte varit mycket att hänga i granen och har mest sovit hela tiden. Tack och lov för barnens kusin som tillsammans med sin kompis underhöll barnen även nu på morgonen!