lördag 27 december 2008

Bilskrälle

Idag försvann sambon iväg till hundöarna på Ekerö med Sessan med min bil. Kvar lämnade han sin gamla värdelösa Skoda som jag skulle åka runt hela Enhörna med för att lämna yngsta dottern hos en kompis och hämta en kompis till äldsta dottern hemma hos henne.

När det var dags att åka visade sig Skodan direkt från sin vanliga sida och jag fick hålla på länge och väl innan jag till slut kom iväg. Vi kom ungefär 200 m. innna bilskrället bestämde sig för att lägga av helt.

Så, där stod jag med barnen i bilen och kompisar att hämta upp och bilen vägrade röra sig en meter till. Det var bara att börja ringa runt och förklara läget. Som tur är har barnens kompisar snälla föräldrar.

Mamman till den yngsta dotterns kompis kom hit och hämtade yngsta dottern och pappan till den äldsta dotterns kompis kom och lämnade sin dotter OCH hjälpte mig starta bilen.

Inte en förmiddag jag gärna vill vara med om igen...

fredag 26 december 2008

Nu är den köpt!

Idag var vi till Mio för att titta på soffan vi ville ha, den fanns självklart bara i ljusbeige vilket vi inte ville ha. Däremot hittade vi en soffa som vi tyckte om på Möbelland i Slagsta. Nu väntar vi bara på att den ska komma hem också :-)


torsdag 25 december 2008

Kontaktannons

Sambon hittade en het annons i tidningen Land

"För snabb vigsel du man 20 - 39 år, svensk eller utlänning. Kärlek krävs ej. Jag är en charmig kvinna 34 år. Intr djur, natur mm. Svar med telefonnummer + foto."

Annonsen finns i Land nr 51 för den som är intresserad....

Varför sambon satt och tittade i kontaktannonserna är en helt annan fråga som jag avser att reda ut inom kort.

onsdag 24 december 2008

Spotify

Jag är antagligen väldigt seg av mig, jag hade nämligen ingen aning om att man var tvungen att ha en inbjudan och en kod för att kunna ta del av den omskrivna musiktjänsten SPOTIFY. Nu idag fick man i alla fall både och i ett (julklapps)erbjudande från Expressen. Tack för det och God Jul!

Julafton

God Jul!


tisdag 23 december 2008

Min dag i foton

Dagen före dopparedagen tog jag kameran och försökte fota en gång i timmen, så här såg min dag ut.
20.30 Dags för kvällskaffet. Barnen får äntligen gå och lägga sig - dom har velat gå och lägga sig sedan typ kl. 15 för att de ska få vakna till julafton någon gång :-)

19.30 Sitter i soffan med barnen och tittar på Bobster.


17.30 Tände adventsljusstaken när vi åt mat och upptäckte att det sista ljuset måste vara av en annan sort än de övriga, det brinner mycket snabbare...


16.30 Sambon tände i spisen, jätteskönt!


15.30 Dammsugning. Sessan gillar inte dammsugaren men ändå ska hon alltid vara så nära som hon kan när man tar fram den. Varför?

14.30 Tog en promenad runt området.

13.30 Dags att börja steka köttbullarna till i morgon.


12.30 Granen inne och klädd. I år fick barnen klä granen helt själva!


11.30 Barnen och jag gjorde små arrangemang av hyacinterna jag köpte.


10.30 Handlingen avklarad. Skönt.


9.30Framme vid Ica Maxi för att handla, redan fullt med folk.


8.30 Ute med Sessan på tomten.


7.30 Väcktes av barnen, yngsta dottern öppnade sitt sista paket i deras gemensamma paketkalender.



måndag 22 december 2008

Bortslängda nycklar

Idag skulle vi åka till mormor i Gnesta. Sambon skulle inte följa med utan var ute och gick med hunden. Eftersom han var borta när vi åkte bad han oss lägga ut nycklar åt honom. När vi var klara gick vi ut och jag låste dörren med mina nycklar och bad äldsta dottern att hänga undan nycklarna.

Dottern tog lydigt nycklarna men istället för att hänga undan dem börjar hon bolla med dem. Jag tror att hon tänkte slänga upp nycklarna i luften för att sedan fånga dem. Istället slängde hon upp nycklarna på taket.

Nu har vi inte ett högt hus så det är lätt gjort att råka slänga upp något där men vad värre är har vi ingen bra stege som når ända upp. Eller, vi har en stege som når ända upp men den är bortplockad sedan yngsta dottern lyckades klättra upp på taket och bara räddades av att jag märkte att hon blev märkvärdigt tyst och därför hann få tag i hennes fot innan hon for iväg över taket.

Vad vi har är en liten stege med tre trappsteg som jag brukar använda när jag vill plocka äpplen högt upp. Den stegen kom nu till nytta. De nycklar som dottern slängt upp var de enda nycklar som vi hade tillgängliga för att kunna komma in i huset och de var absolut tvungna att komma ner. Balanserande på stegen fick jag nu försöka känna mig fram till var de kunde vara.

Jag hade tur, jag behövde bara flytta på stegen ett par gånger innan jag hittade nycklarna. Nu är det jag som tänker göra en extra nyckel till någon trevlig granne att ta hand om.

Sockerstinna barn = (över)aktiva barn?

Idag läser jag i tidningen att två forskare publicerat en artikel i British Medical Journal om att barn _inte_ blir hyperaktiva av socker. Snarare är det vi föräldrar som tror att barnen blir hyperaktiva.

Det skulle ju kunna vara så att myten om att barn som äter mycket socker är en myt precis som man en gång i tiden trodde att man inte fick äta mat en timme innan man badade. Skulle kunna vara. Grejen är bara den att om jag som vuxen äter mycket godis så känner jag det i kroppen, man blir lite rastlös och får en energikick. Om jag känner av det, hur kan det då vara så att barnen inte märker av det?

Sedan är det väl kanske att ta i att säga att de blir hyperaktiva, men helt klart märker jag på mina barn om de ätit mycket godis. Men förlåt, enligt artikeln kan ni ju inte lyssna på vad jag som förälder säger. Om jag tror att mina barn har ätit godis så tror jag bara att de blir mer aktiva och det är därför myten lever.

Men nej, den här forskningsartikeln har jag grymt svårt att tro på. Kanske bygger artikeln på rent socker i form av strösocker eller sockerbitar och i så fall säger jag ingenting. Mina barn, och jag själv, äter aldrig socker på det viset så där har jag ingen erfarenhet. Det jag kan se är att det socker de får i sig via läsk och godis (där sockret är utblandat med en massa tillsatsämen) det påverkar absolut.

söndag 21 december 2008

En kubik TV borta!

När vi köpte ny TV slängde vi ut vår fullt fungerande men otroligt stora gamla TV. Trodde vi skulle få åka till återvinningen med den men idag kom sambons chef och hämtade den. Han behövde en TV till sin sommarstuga och våran fick duga. Jag tror vi är mer nöjda över att ha blivit av med den än han var över att få en gratis :-)


Sambon förvånar

Nu på kvällen har sambon setat vid datorn och surfat efter ... soffor! Inte nog med det, han har dessutom hittat en helt okej soffa.



Fast när jag föreslog att vi skulle åka och titta på den direkt i morgon så backade han lite, han kan inte ge med sig allting på en gång :-) Lite bättre avstånd den här gången i alla fall, MIO ligger ju bara ett par mil bort till skillnad från Jönköping där den andra soffan fanns - ett par timmar bort.