tisdag 20 januari 2009

Men hur ser han ut?

Zlatan går på gala och vinner rubbet, grattis. Men hur ser människan ut i håret? Zlatan ska ju vara snygg men i den här frisyren ser han ut att behöva ett besök hos frisören mer än vad jag gör - och det vill inte säga lite! Men det är klart, januari kan vara en kärv månad.




Bilden är länkad från Aftonbladet.

Inredningen slår tillbaka

I söndags var jag så jäkla stolt över att jag fick tulpaner av sambon. En av buketterna hamnade olyckligtvis i köket. Eftersom det stod på plasten runt blommorna att de skulle ställas kallt på kvällen så ställde jag mitt pucko upp dem i köksfönstret. Om jag tänkte att det skulle dra lite ifrån fönstret eller om de skulle bli kalla av att titta ut förtäljer tyvärr inte historien men som de flesta vet brukar man ha element under fönster. Det har vi också.


Så här ser skiten ut idag, efter att ha värmebehandlats av elementet i köket under natten och dagen. Två (2) dagar efter inköpsdag då de knappt hade börjat visa färg alls. Jag borde ge tusan i att försöka pynta mitt hem och hålla mig till något annat.

Taliban- matte

Sitter och läser Åsne Seierstads Bokhandlaren i Kabul och vet inte om jag ska skratta eller gråta. På ett ställe berättar hon om hur bokhandlaren funderar på att göra nya skolböcker till barnen i Afghanistan eftersom Talibanernas böcker var lite väl krigiska.

Sedan ger hon ett exempel på räkning.

"Lille Omar har en kalasjnikov med tre magasin. I varje magasin finns det tjugo skott. Han använder två tredjedelar av sina skott och dödar sexti otrogna. Hur många otrogna dödar han för varje skott?"

Att räkna äpplen eller hur många glassar man kan få för tio kronor känns rätt avlägset.

Stackars ungar, både pojkarna som var tvugna att räkna skiten och flickorna som inte ens fick (får?) gå i skolan.

söndag 18 januari 2009

Söndagsslö

Idag har jag bara varit hemma och njutit av att dagen var helt tom. Sambon och barnen skulle upp till hundöarna på Ekerö för att rasta både sig själva och Sessan, hunden. Själv ville jag inte följa med, är inte riktigt så förtjust i att åka bil i en timme för att gå ut och gå, hoppar gärna till själva promenaden direkt.


Så när familjen var borta städade jag lite, pratade i telefonen, läste och bara njöt av att vara själv. När resten av familjen kom hem hade sambon med sig tulpaner till mig, visserligen hade jag bett honom det, men jag blev inte mindre glad för det :-)