lördag 18 oktober 2008

Äntligen färdig

En hel del svordomar och en massa dinkelmjöl (enda mjölet jag hade kvar) senare så blev bullarna äntligen klara. 48 bullar blev det och nu ligger de flesta i frysen men det dröjer nog några år till innan jag bakar nästa gång. Så kul var det _inte_.

Nämen va f...n...

Ska det verkligen vara så här kletigt?? Får nästan panik känslor när det är dags att börja baka ut degen. Klet klet precis överallt!

Städ- dag i området...

Och hur kul är det? Sambon har redan lovat bort sig till att vara med och laga vägen, vi får se hur lång tid det tar...

Själv funderar jag på att baka bullar idag. Mina bakverk brukar inte bli så bra, om man uttrycker sig fint, men det var så länge sedan som jag bakade bullar att jag vet inte om mina barn ens kommer ihåg hur de smakade.

Jag bakar alltså som jag sjunger. Hellre än bra.

Spana bara in mina pepparkakor som jag var duktig och ställde mig och bakade en jul :-))
Fast det blev ett rätt roligt julkort av dem...

fredag 17 oktober 2008

Ny favorit- sida

För mig är den ny i alla fall och jag tycker den är sjuk - och - kul.

Arga lappen, små lappar som hittats i tvättstugan och liknande :-)

Den här var... lite äcklig...

"Ni som har skitit i cykelrummet, var vänliga och ta bort det. Hyresgäst"

Papa Dee är den kända artisten

På ryktesforum på nätet har det länge varit allmänt känt att det är Papa Dee som var den misstänkte hustrumisshandeln. Nu går han alltså själv ut och säger att det är han. Men att han är helt oskyldig. Vit som snö.

Ja, det är vad han - och hans hustru - säger i alla fall.

I ett uttalande i Aftonbladet var han väldigt upprörd över att ingen hade hjälpt hans fru. Hon hade själv fått torka upp blodet på ytterdörren.

Nu tänker jag så här. Andrea påstår att det är hon själv som slagit själv i huvudet med ett blockljus så att blodet sprutat. Varför ska då någon annan torka upp hennes blod? Hur man nu bär sig åt för att kunna slå sig själv i huvudet så hårt fattar jag inte....

Men att de nu är på semester tillsammans (fortfarande enligt samma artikel), betyder det att han är friad?

Vabbar idag

Idag var det min tur att vara hemma med äldsta tjejen som "ligger" sjuk i feber, halsont och huvudvärk. Hittills har jag hunnit ge henne frukost, spela TP Disney, läsa högt ur Edward Tulanes fantastiska resa, börja bygga ett 1000- bitars pussel och nu gav jag henne precis lunch - allt innan kl 13! Där i mellan har jag dessutom varit och hämtat läxor till henne på skolan samt passat på att hämta hem yngsta dottern...

Den som tror att man kan lägga sig på soffan och bara mysa när man är hemma med sjuka barn vet inte vad dom pratar om ;-)


Jättehärlig högläsningsbok, både för mig och barnen!

onsdag 15 oktober 2008

Generation fett

Satt och tittade på Generation fett på 3:an och det handlade om en enorm kvinna på 285 kg som satt och berättade hur hon går upp på nätterna och äter 3 burkar pasta med köttfärssås för att bli ännu större. Hon gjorde allt (eller snarare så lite som möjligt förutom att äta) för att nå sin drömvikt som var på över 400 kg.

Skulle vilja säga så mycket om allt hon sa men blir så matt. Det värsta är att jag känner att jag blir äcklad av henne. Jag vill inte bli äcklad av människor och brukar försöka tänka mig in i deras situation men den här människan var bara för mycket.

Hennes son på 12 år passar upp på henne hela tiden och tar även merparten av allt arbete med sin lillasyster på 1½ år. De flesta missbrukare som jag hört och läst om brukar i alla fall ha en bild av hur deras missbruk går ut över familjerna men orkar/kan inte ändra sig ändå. Den insikten verkade denna mäniska sakna helt. Den här kvinnan såg bara till sig själv. Hela tiden och gärna blandat med lite sex (som hon inte hade en aning om hur hennes dominante man fixade eftersom hon "bara ligger där").

Najs bajs.


Bilden, som är ifrån Aftonbladet är ifrån en fotografering där hennes man tar bilder för att fler (män)iskor ska få ta del av "hans heta bil som bara han får köra".
Blir nog sallad till lunch för mig i morgon.

Photo story

Har upptäckt Photo story från Microsoft. Gud vad galet kul jag har här vid datorn, sitter och gör små filmer av mina tidigare rätt trista foton!

Men mina barn blev lite halvsårade när jag gjorde en "foto- film" med dom och kallade dem Discodivor, det ville de tydligen inte alls förknippas med :-))

tisdag 14 oktober 2008

Posten - underbara public service!

Sambon skulle posta ett brev. Eftersom det är i kassan på ICA eller hos något spelombud han köpte sina frimärken visste han inte hur mycket han skulle frankera brevet med. Otur för honom frankerade han fel, 5.50 istället för 11 kr.

Än mer trist blev det när detta uppdagades och det gjorde det eftersom han skrivit avsändare.
Hans misstag på 5.50 kostade i slutändan:
  • 5.50 för porto
  • 25 kr för expedetionsavgift
  • 70 kr i aviavgift

Summa över 100 kr för ett enda jäkla brev. Det hade varit billigare att köra iväg brevet själv - inklusive både bensin och trängselavgift.

söndag 12 oktober 2008

Högerregeln, hur var det nu?




Nu börjar jag bli irriterad, är det jag som är ute och cyklar eller är det alla andra?? Här är mitt problem:

Om man kommer körandes på en väg, skylten "huvudled upphör" dyker upp på höger sida. 200 meter senare kommer en väg ifrån höger medans den väg som man kör på fortsätter rakt fram. Är det eller är det inte högerregeln som gäller i den korsningen?

Jag har alltid trott att i situationen ovan så har bilisten som kommer från höger förkörsrätt men jag börjar nu ifrågasätta det. Varenda j*a gång som jag kommer ifrån höger i den här korsningen och kör ut så blinkar folk så jäkla mycket på mig att jag snart får epelepsi. Då är det ändå inga vansinnes utkörningar jag gör, jag har ju för guds skull ofta barn i bilen och litar inte speciellt mycket på andra bilister. Trots det så händer det säkert att folk får bromsa lite och det är då epelepsi- blinkningarna brukar komma.

Så, har vi högerregel här i landet och funkar den som jag trott?

TomTits idag

Jag vet inte om TomTits ligger för nära eller vad det kan vara, för innan vi åkte dit idag så var det säkert två år sedan vi var där. Idag köpte vi i alla fall årskort så nu hoppas jag att vi ska komma dit lite oftare.
Vi åkte rutchkanan som går från vån. 4, utanför huset och sedan in igen på vån 1. Till och med jag åkte, även om jag troligen inte kommer att göra om det pga alla skarvar i tunneln. *aj*

Fotot har jag lånat från TomTits hemsida.