fredag 17 april 2009

Fem tecken på att man har blivit förälder

Fredagskväll hemma. Nog för att jag tog det lungt och var hemma på fredagskvällar redan innan jag fick barn men jag tittade inte på program som Talang. Det är vad som är på TVn här just nu. Andra saker som har förändrats en smula vartefter barnen kom....

  • Jag har råkoll på Hanna Montana, vad hon, hennes familj och hennes kompisar heter, vad de gjort den senaste tiden och hennes låtar.
  • Jag och sambon har lärt oss att tala i koder om vissa saker, alternativt vänta tills sent på kvällen med vissa diskussioner.
  • Jag har större koll på vad för kläder som är poppis bland barnen än vad som är modernt för mig själv.
  • Lördagsgodis. Förut fanns det överhuvudtaget inte någon speciell dag då godiset smakade godare än någon annan. Numera äter vi enbart godis på lördagarna. (Och allt ifrågasättande av detta påstående kommer jag förneka!)
  • I bilen lyssnar jag numera på den här musiken: Smurfhits, Absolute kidz och Amy Diamond. Det värsta är när man kommer på sig själv med att gå och smågnola på Cara cara mia med smurfarna! Skiten sätter sig ju på huvudet direkt....

Petra Mede är tråkig

När Petra Mede nyligen utsågs till en av Sveriges roligaste kvinnor måste jag erkänna att jag blev förvånad. Tydligen har svenska folket sett kvaliteter hos henne som jag helt har missat. När jag har sett henne på scen så har hon mest varit krystad och kommit med småtrista skämt. Av det jag har läst om henne från Big Comedy så är inte heller det något som fått mig att ändra ståndpunkt.

När jag vill skratta tycker jag Jeff Dunham är den för tillfället absolut roligaste komikern, tänk om den fanns fler svenska komikern av hans kaliber, vad kul det skulle vara då ;-)

torsdag 16 april 2009

Den osannolika strippan

Senast inköpta och lästa bok är den självbiografiska boken Den osannolika strippan av Diablo Cody.

Med en ny kärlek, ny delstat och nytt jobb känner Diablo Cody att hon kan göra vad hon vill och går in på en strippbar och anmäler sig till en amatörafton. Under ett år arbetar hon sedan som strippa och "docka" (hon onanerar inför publik) innan hon till slut får nog.

Halvkul men rätt ointressant bok, mest intressant är egentligen vetskapen om att författaren efter sin avslutade strippkarriär skrev manuset till filmen Juno och därefter arbetat tillsammans med Steven Spielberg!

Företagssam nymfoman

Kommer alla dråpliga historier från Ryssland nu för tiden? I aftonbladet nu på morgonen läste jag om rånaren som själv blev ett offer. Tvingad till att äta viagra och fastlåst vid ett element där han blev våldtagen.

Hur illa ställt är det i världen egentligen? Fast det positiva i historien är väl ändå att brottet drabbade en brottsling... hur positivt det nu är....

onsdag 15 april 2009

Kul test

Hittade på Aftonbladet en länk till ett speedtest, hur snabbt man skriver på datan, herregud vad stressad man blir men kul var det!

Jag fick stöddiga 31 ord per minut :-)

31 words

Speed test

Jädrans leksaksautomater! Förbjud skiten!

Idag hade jag lovat barnen att vi skulle åka till Barnens planet på Heron City. Efter att barnen lekt sig trötta åt vi pizza på Pizza Hut och drog iväg till Ica Maxi i Södertälje. Trots att jag har haft all tid i världen nu när jag har varit ledig sedan i torsdags så har jag inte varit och handlat mat en enda gång så nu var det dags.

När jag stod i kassan och travade upp alla varor så drog äldsta dottern iväg och stoppade en tia i en sån där leksaksautomat. Stolt kom hon och visade upp en guldfärgad slemmig hand som hon fått för sin tia och genast ville yngsta dottern låna en tia av mig för att få sig en likadan. Snål som jag är tycker jag sådana där leksaker är rena skräpet och vägrade låna ut en tia till yngsta dottern.

Lagom tills jag började packa i mina varor i kassar hade äldsta dottern tröttnat på sin leksak och erbjöd lillasyster att ta över slemhanden mot att hon fick en tia här hemma. Lillasyster nappade givetvis direkt. Innan vi kom till utgången hade hon lika givetvis ångrat sig och ville häva köpet.

En lättare diskussion var oundviklig.... Det hela slutade med att äldsta dottern slemmade handen mot asfalten medans hon, eh, diskuterade med sin lillasyster. Efter ett par steg insåg hon sitt misstag, den tidigare guldiga handen blev svart. Smutssvart. Nu ville ingen av barnen ha handen, oavsett pris, så i sin godhet gav dom den till mig.

Tack. Jättesnällt. Verkligen.




Frågar ni mig så får sådana där leksaks/studsbolls/tuggumi automater gärna försvinna från jordens yta för all framtid. Ett jäkla sätt att skinna småungar på pengar bara. Varför? För att dom kan eller för att barnen tidigt ska lära sig att man bara får skit för pengarna om man inte ser upp?

Modern skröna

Kalla mig gärna skeptisk eller tråkig men historien om en man som andades in ett granfrö och där det senare började växa en gran i lungan köper jag bara inte. För mig låter det precis som en modern skröna, någon fantiserar ihop en teori, någon annan hör den och efter ett par led så är det "sanning". Antingen det eller så är det en klassisk tidningsanka. Att läkaren i det här fallet nämns med namn är kanske ett aber men jag köper det inte i alla fall.


Läs lite om Bengt af Klintberg, författare till bland annat En råtta i pizzan, folksägner i vår tid säger om skrönor.

tisdag 14 april 2009

Vidriga små kryp!

Vår katt Findus har varit extra gosig nu på morgonen. Hoppade upp i sängen när jag och yngsta dottern låg och mornade. Dottern höll om katten och bara mös och jag låg och kliade honom på magen.

Så fick vi se något svart i pälsen. Vid en närmare granskning hittade vi 3 vidriga äckliga fästingar som kröp omkring i kattskrällets päls och 1 som krypit över från kattfan till min hand! 4 fästingar som bara letade efter någon att sprida sina äckliga sjukdomar till. Jag hatar dessa små kryp något så fruktansvärt mycket och trots att både dottern och jag direkt gjorde en fästingkoll av oss så känns det som det kryper överallt nu.
Ringde sambon per omgående och beställde Frontline, tills dess är det ingångsförbud för katten.

måndag 13 april 2009

Ont i rumpan...

Tyvärr har jag inte ont i rumpan av någon kul anledning... har setat på en sabla stubbe hela dagen och klyvt ved. Den arbetsställning som kändes helt ok till en början sög rätt fett efter ett par timmar. Känner mig som lika fräsh i kroppen just nu som en reumatisk 85åring.

Detta är vad jag har roat mig med idag. Fruktansvärt onödigt egentligen när man tänker på att man kan köpa färdighuggen och klyvd ved på statoil och få ont i rumpan av någon roligare anledning ;-)

En pimpad soffa

När vi köpte ny soffa i vintras slängde vi ut den gamla. Trasig och otymplig tänkte jag att att den kunde brinna fint nu i vår. Ett nytt överdrag hade kanske hjälpt lite men vad hjälper det när ett nytt överdrag kostar lika mycket som en ny soffa?


Så nu när vi gjorde iordning altanen för våren kom jag på att soffan skulle kunna stå där. Barnens tigerplädar ifrån garderoben drogs fram och vips har jag en alldeles egen pimpad IKEA soffa :-)


Speciellt snyggt är det inte men rätt kul faktiskt.


söndag 12 april 2009

Jag tycker Leif GW Persson är skön

Kommer på mig själv med att faktiskt tro på honom. Nu är väl det något av det dummaste man kan göra, tro på vad man läser i en kvällstidning, men han inger förtroende.

Efter en iskall sågning om att Sverige kämpat sig till att få hem mördaren/knarkaren/langaren Annika avslutar han så här:

"Så, välkommen hem Annika. Till skillnad från nästan alla andra så är du förlåten. Men se för fan till att sköta dig för är det något som den svenska kriminalpolitiken inte behöver så är det en kvinnlig motsvarighet till Lars Inge Svartenbrandt. "

Sug på den varningen.

Fast, vad 17 betyder "huttla"?

Söndagsmorgon - upp klockan 6

Se där. Somnade tydligen i soffan i går kväll och vaknade där klockan 6 i morse. Nu har jag varit uppe i två timmar och hela familjen ligger fortfarande och trynar.

Det positiva är att det ser ut att bli en fin dag, förhoppningsvis kommer jag inte att var för seg för att uppskatta den. Tanken var att vi skulle röja vidare på tomten och börja såga upp ved av de träd som vi har tagit ner.

Nu ska jag gå och plocka undan barnens påskägg från i går innan jag äter upp dem till frukost.