lördag 16 augusti 2008

Porrsoffa

Det visade sig att jag var för sjuk för att kunna följa med familjen till HeronCity och titta på bio. Surt sa räven. När jag ringde till dom nu visade det sig att de hade gått in på MIO som ligger i samma hus för att titta på en soffa som jag vill ha. Såg den när jag var där och tittade på Mamma Mia förra veckan och blev kär. Den är stor, den är skön och det är precis en sådan som vi letar efter och det till rena rea- priset!

Sambon var skeptisk men hade nu ialla fall gått in och tittat på den. Jag räknade iskallt med att när han väl fick se den så skulle han bli lika kär som mig. Därför var det något av en kalldusch när han påstår att den var "värsta fula porrsoffan" och att han dessutom vägrade att ens provsitta den. Börjar inse att jag kan glömma min underbara soffa... dumma karl!

Ingen höjdarbild, min mobil gör numera ingen glad, men nog ser man att det är en helmysig soffa!

Fortfarande förkyld

Vaknar och känner direkt att ingen förbättring skett under natten. Fortfarande hostig, seg och låter som en whiskey- pimplande grand old lady. Sambon påstår att det är för att jag vill ha fönstret i sovrummet öppet under natten (han vill helst ha 28 grader varmt och stillastående luft jämt) men själv känner jag att utan frisk luft skulle förkylningen vara ännu värre.

Familjen har planerat att åka på bio idag och se den där pandan och jag vill följa med! Hinner man bli frisk på ca 8 timmar?

fredag 15 augusti 2008

Fredagsmys

Nu sitter barnen och äter rostat bröd med nystekta kantareller samtidigt som de tittar på Jönsson- ligan. Stekta kantareller slår pop- corn eller chips som TV- godis åtta dagar i veckan om man frågar dom :-)

I morgon bär det av med svärmor till skogen där jag ska försöka vackla omkring så mycket jag orkar och leta efter mer svamp. Som muta till henne lovade jag ta med all stolt fjällskivling som vi kan hitta vilket bör bli i alla fall en papperskasse full, har sett massor här hemma.

Goda svampar

Jag läser att Per Moberg, han den där kocken som svettas så mycket när han lagar mat, är helt överlycklig över att ha hittat en kohage full med stolt fjällskivling. Vi har stolt fjällskivling växer på tomten och här & var i området där vi bor. Ibland plockar jag den och ger till barnens farmor som älskar den. Någon gång har jag behållit några för mig själv för att äta men jag har _aldrig_ lyckats få den att smaka gott. Vet inte vad jag gör för fel men tycker knappt att den är ätlig längre efter att jag fått vantarna på den.

Jag skulle verkligen vilja kunna plocka och äta annan svamp än vanliga kantareller eftersom just kantareller är typ den enda svamp jag inte hittar när vi är ute i skogen och letar. Blek taggsvamp och sopp typ KarlJohan hittar jag jämt men jag vet banne mig inte vad jag ska göra med den så därför får den stå kvar.

I år håller jag dock tummarna, var ute och rastade hunden en stund på förmiddagen och sprang faktiskt på mina och barnens favoriter - kantarellerna! Om man kan hitta dem så pass lätt nu så kommer det förhoppningsvis att krylla av dem senare i höst! *hoppas*


torsdag 14 augusti 2008

Reklam jag älskar att hata

På vissa tidningars hemsidor är det fullsmockat med reklam, en del sämre än annan - även om det mesta är ren skit. En reklam som jag bara hatar just nu är den för den där jäkla hälsoklubben där de visar upp en fullt normal kvinna som lyckas (alla applåderar NU) banta sig mager!
Jag tycker faktiskt hon var snyggare före, alla blir inte snyggare av att vara magra.

www.tjuvtittat.se

Den här tyckte jag var skitkul! Rubriken till bilden på http://www.tjuvtittat.se/ var "Väska köpt på Gekås"


Angående Ara

Jag har noll koll på brottning. Visst kände jag igen Aras namn nu när jag hörde det men jag hade ingen aning om att han var med i Peking nu. Eftersom jag inte har någon koll på brottning så har jag självklart inte heller någon koll på vilka regler som gäller och hur man dömer i "romersk- grekisk" brottning. Jag kan därför bara lyssna på vad han och SOK tyckte var en felaktig bedömning i hans match mot italienaren Minguzzi.

Däremot tycker jag att om han nu är så upprörd över domslutet, tycker att domarna är korrumperade och tycker att hela spektaklet suger så gör han helt rätt. Ska han protestera så att det märks så var det just vid prisutdelningen som han hade världens ögon på sig. Vad var alternativet, komma hem och låta som en dålig förlorare när han försöker förklara varför han tyckte det var ett dåligt domslut sittandes i någon TV- soffa? Sen om det "såg dåligt ut" som någon tyckare sade, så skiter väl han i det?!

Förkyld

Är hemma och sjuk idag. Dödstrist och jobbigt. Barnen fick vara hemma och har skött sig bra även om de har haft något så förbaskat tråkigt. Vete 17 varför de inte kan komma på något konstruktivt eller roligt att göra själva bara för att jag ligger i sängen och försöker sova mig igenom dagen...

Har under dagen äntligen läst färdigt Rovdjuret av Patricia Cornwell som jag fick låna av en kompis redan under semestern. Hon sa redan då att hon tyckte boken var äcklig och det håller jag med om att den var. Jag kan också störa mig lite på alla personer i boken och hoppen imellan dem, ibland var det lite halvknepigt att komma ihåg vilka alla personer var och vad de hade för roll.

Läste förresten också ut Glasdjävulen igår och fy för fan vilket obehagligt slut det var på den boken. Även om man förstod varthän det barkade så är den typen av brott som det skrivs om i Glasdjävulen bara _för_ äckligt.

tisdag 12 augusti 2008

Glasdjävulen

Just nu läser jag Glasdjävulen av Helene Tursten, deckare igen med andra ord. Så här långt, har kanske läst hälften, så är den ok. Innan dess läste jag I dina kläder av Jane Green som var trist, trist, trist.

Morgon- TV

Så var vardagen tillbaka med full kraft. Varje morgon brukar barnen äta sin frukost framför TV:n antingen på Disney channel eller Nickelodion. Just nu är det dock lite annorlunda, nu är det OS som gäller! Jag vet inte om det beror på att det just i morse var gymnastik (för herrar) som sändes men de satt helt begeistrade och tittade på när killarna hängde i ringar och barr eller utförde fri gymnastik.

Äldsta dottern som går på truppgymnastik satt och berättade för lillasyster att det är minsann sånt där hon tränar :-)

söndag 10 augusti 2008

Mamma Mia

Nu lämnar jag över barnen i sambons ömma omvårdnad och åker till HeronCity för att titta på Mamma Mia med en kompis. Najs!