lördag 30 augusti 2008

Antingen eller?

Om jämställdhet dödar passionen så undrar jag hur mycket passion en slutarbetad kvinna orkar ha? Jag vill ha en jämställd man som hjälper till hemma _och_ som vågar vara man. När Hoa-hoa säger att det anses vara fult att vara manlig idag undrar jag hur hans bild av en man ser ut men jag är ganska säker på att min bild av en man ser annorlunda ut än hans.

För mig är man och jämställd inte något motsattsförhållande.

Nya stövlar

Köpte ett par nya stövlar igår som jag blev lite kär i...

Visst är dom rätt snygga?!

fredag 29 augusti 2008

Bröllop i morgon

Fick tidigt i somras inbjudan till bröllop nu i helgen. Kommer ihåg att jag tänkte att det skulle bli både roligt och att det var gott om tid till att fixa kläder, hår och barnvakt.

Barnvakt fixade sig nästan själv när barnens helt underbara kusin direkt skrev upp att hon skulle komma. Hon är helt bäst och både barnen och jag avgudar henne!

Kläderna fixade jag i veckan efter att ha varit inne i södertälje på kurs. Ok, tisdagen innan bröllopet är inte världens bästa framförhållning men jag är nöjd. Nu blev visserligen klänningen svart vilket man kanske inte ska ha på bröllop men eftersom jag bara åkte till södertälje - som inte har världens bästa eller störst utbud - så fick det bli så i alla fall.

Håret. Jäklar! Jag är så van vid att se för jävlig ut i håret att jag helt glömde fixa det! Ringde därför i panik till Salong Michel i Luna gallerian i södertälje. Ingen statusfrisering kanske men jag blev klippt av en tjej som heter Sandra där för ett tag sen (typ i januari) och var nöjd så jag frågade efter henne. Hon inte bara jobbade idag utan hade dessutom tid! När jag försökte få en tid för slingor till 16.30 fick jag däremot kalla handen. De stänger 18 och att göra slingor på mig skulle ta minst två timmar.

Efter lite förhalning fick jag till det att jag kunde komma 16 (Inte efter fyra, kom inte efter fyra!) och stressade och kompade ut så jag var där 15.45. Och vet ni vad? Hon är precis så bra som jag kom ihåg :-) så nu är jag för första gången på evigheter äntligen lite ljusare och dessutom nyklippt!

Och vet ni vad.... när det var dags att skölja ur blekmedlet och tvätta håret så fick man sitta i en massagestol under tiden - så najs!

Fredagskväll!

Så var veckan äntligen slut! Är så trött på kvällarna när jag kommer hem att jag bara fungerar på styrfart. Mat - fixa. Barnens läxor - hjälp. Barnens gympapåsar - fyll. Natta barnen. Soffan. Sova. Var det verkligen bara ett par veckor sedan man hade semester??

Men så kommer fredagskvällen och helt plötsligt får man lite extra energi, nu kommer jag säkert orka vara vaken till halv tio eller så ;-)

onsdag 27 augusti 2008

Tidig morgon

Vissa nätter är värre än andra. Äldsta dottern har haft svårt att sova inatt och i och med det har jag och sambon också sovit dåligt. Nu på morgonen kom hon in i sovrummet och sa med stressad röst att klockan redan var halv åtta. Jag vaknade på en sekund, stressad jag med, tittade på klockan och insåg att den var halv sex, en halvtimme innan min klocka ringer.... Efter det var det omöjligt att somna om. Känns som det kommer att bli en lång dag.

söndag 24 augusti 2008

Skördedags

I helgen har vi varit ute nästan hela dagarna. I går var vi ute och plockade svamp, fanns hur mycket Karl-Johan som helst! Fick kanske ihop 2 liter vanliga kantareller, lite svart trumpetsvamp och höstkantareller men det var Karl-Johan som vi fick hem mest av. På tomten har vi försökt plocka av ett av våra äppelträd vilket resutlterade i en faslig massa äpplen som ska skalas, kärnas ur och frysas in. Så idag gjorde jag pasta med en svampsås till middag, riktigt god, och till fika blev det stekta äpplen med sirap och grädde - MUMS!

Nu borde jag ta och steka upp resten av svampen för att frysa ner men känner mig lite omotiverad....