fredag 31 oktober 2008

Bus eller godis

Barnen lyckades övertala mig att de skulle få gå ut och skrämma våra grannar. Dom har varit helt friska både igår och idag och kände väl att de behövde få lite utlopp för sin energi. Halloween är lite nytt för mig så jag frågade om de tänkt ut något bus som de skulle göra om någon valde "Bus". Varpå följande dialog utspelades mellan mina döttrar:

- Vi ska ta med oss tejp och tejpa deras dörrklockor.
- Ja! Eller så bajsar vi på deras tomt!
- Fast då kanske de tror att det är Emil (en grannes hund) som har bajsat och bara tar en skyffel och kastar bort det.
- Ja... Jag vet! Vi bajsar på deras trapp!
-Ja! Bra, det gör vi!!

Först satt jag och sambon och bara gapade och undrade om det verkligen var våra barn som pratade men så började de asgarva och vi kunde lättat andas ut när vi insåg att våra barn har blivit så stora att de kan driva med sina föräldrar. Skitungar :-D

Ljuset i tunneln...

Efter tre dygn i sängen och på soffan så börjar vi äntligen piggna till. Gud vad skönt! Hann bli så fruktansvärt less på att bara ligga stilla och ta det lungt så jag trodde att jag skulle krypa ur skinnet.

Peppar peppar att vi fortfarande känner oss friska i morgon!

onsdag 29 oktober 2008

Magsjuka

Lagom tills sambon lyckades få iordning bilen till körbart skick igen kom nästa smäll. Magsjuka. Yngsta dottern var hängig i helgen men vi trodde naivt nog att faran var över. Det var den inte. Hela familjen ligger runt om i huset och bara lider och det är så jäkla trist.

Kan inte den här helvetes hösten ta slut nu?


Frukost, lunch och middag....

tisdag 28 oktober 2008

Lyllos mig

Skulle ta pendeln till Stockholm idag för första gången på ett par månader. Inte helt otippat blir det därför nära på totalstopp i pendeltågstrafiken. Vissa dagar suger det verkligen sillöga att bilen för tillfället ser ut så här:


Någon som för övrigt är intresserad av att köpa en skoda? Kopplingen fungerar ibland och det händer faktiskt att man inte får motorstopp i korsningar/rödljus. Färgen är visserligen hemsk men man syns desto mer! Sitter hela familjen med i bilen har man svårt att komma över backar såsom vägbulor men kör man själv så drar den inte alltför mycket bensin (olja drar den desto mer).

Och javisst ja! Det ligger ett drev till hastighetsmätarvajjern i växellådan men förhoppningsvis kommer det inte märkas av allt för mycket.

söndag 26 oktober 2008

Nämen kom igen?!

Var nere i frysen och hämtade upp en påse med djupfrysta kycklinglår. Medans de tinas i micron gick jag till datorn för att leta efter något recept. Sökte på "kycklinglår" på altavista och fick upp en massa olika länkar. En länk lockade lite extra "Kycklinglår och -ben med grillsås." stod det och så en sida till Icas receptbank.

Intresserad klickar jag mig dit - bara för att upptäcka att receptet kräver att man är ute i två dagar i förväg. Två dagar för kycklinglår? Inte är väl kycklinglår en "bjudrätt" som man kan lägga ner lite extra tid på?

Jag är mer för att förbereda vardagsmaten max 3om min. Nu går jag och tar ut min färdigmicrade kyckling och stoppar in den i ugnen med grillkrydda och soja.

Höstpromenad

Trots alla varningar om stormen Ulrik så blev det en, visserligen grå, men annars rätt fin dag. Vi tog en promenad i skogen och njöt av hösten.



Ser ni, Sessan, vår hund, ser ut att ha det rätt bra trots att hon varken har moderiktiga kläder eller smycken ;-)

Sambo- tjafs.

Sambon läste mitt inlägg där jag var upprörd över att han har använt min tandborste och protesterade lite. Eftersom jag inte bryr mig om på vilken sida av sängen som jag sover på, vilket är väldigt viktigt för honom, eller om det är hans eller min t-shirt jag sover i på natten så borde det här med tandborstar inte heller vara något problem. Enligt hans sätt att resonera.

Se där, så olika kan det vara. För mig är det milsvid skillnad på var man sover och vems tandborste man använder. Men ok. För mig är tandborsten bara bara MIN. Om det betyder att jag måste ha en bestämd sida av sängen som jag sover på för att han ska ge *** i min tandborste så får det bli så.

Vet ni vad det värsta är? Det är att jag misstänker att han aldrig använt min tandborste från första början utan att han bara ville skrämma upp mig till att låta honom få sin vilja igenom när det gäller sängen. Jäkla karl! :-)

Obehaglig läsning

Låt den rätte komma in av John Ajvide Lindqvist blev en sådan succe som bok att den nu har blivit film. Eftersom jag älskar att läsa, läste jag Låt den rätte komma in när den kom ut. Och visst, den är bra men herregud, vilken obehaglig läsning!

När jag väl börjat läsa kunde jag inte sluta, utan frossade vidare fast jag tyckte den var så fruktansvärt obehaglig att det kröp i kroppen. Gillar man skräck måste den här boken (och filmen?) vara perfekt!

Det finns äckliga böcker som jag aldrig skulle kunna rekommendera till någon, t.ex. Hannibal av Thomas Harris, men Låt den rätte komma in är bra, bara inte något för mig.

Hoppas filmen blir en succe, sådant är alltid kul, men jag tänker inte se den!