lördag 13 september 2008

Dagen i bilder


Ett av de första fotona, soluppgången, fattar ni hur tidigt vi vaknade? På en lördag!


Findus i ett träd

På promenaden vi tog mitt på dagen hittade vi både svart trumpetsvamp...

...och höstkantareller

Våra fyrfota vänner har blivit riktigt bra vänner de med, men Findus är nog mest nöjd när han är i överläge mot Sessan.

Och så fikade vi förstås, hallontårtan äldsta dottern och tillika födelsedagsbarnet önskade sig blev en jordgubbstårta... lika god den.

Tack snälla gumman för att jag fick låna dina foton :-)

Grattis tjejen!

Äldsta dottern fyller år idag! GRATTIS! Vi vaknade därför redan innan klockan 6 i morse då vi i resten av familjen vinglade upp och plockade i ordning hennes presenter och gick in och sjöng för henne.

En av presenterna hon fick var en kamera och nu i kväll när jag laddade in hennes foton i datorn visade det sig att hon tagit över 100 foton och dessutom ett antal filmsnuttar....

torsdag 11 september 2008

Så fruktansvärt upprörd!

En grupp på ca 20 - 25 killar i åldern 16-18 år fick i helgen tag på en 20- årig tjej som de försökte sparka livet ur i Södertälje. Hon hade sagt åt dem att hålla käften när de kallade henne för "svenne- hora" så då tyckte väl dom att hon skulle dö. På något annat sätt än att de försökte sparka ihjäl henne kan jag inte tolka det när de, pga att de redan sparkat henne medvetslös, håller upp hennes huvud så en annan kille kan öva frisparkar på det.

Hur är man funtad som människa när ingenting håller en tillbaka när det gäller att sparka en redan medvetslös människa i huvudet, eller håller upp det åt någon annan att sparka på?

Nu kom det för ovanlighetens skull här i Sverige ett annat killgäng på 6 personer som under sparkar och slag haglandes mot sig försökte skydda tjejen. De gick alltså in helt underlägsna till antalet mot en grupp killar som gått i någon sorts mass- psykos och räddade på det viset tjejens liv. Själva fick de betala med intryckta trumhinnor, brutna revben och inre blödningar. Det finns ett ord för sådana killar, ordet är hjältar.

Ord för killarna i mobben kan jag inte bestämma mig för, det pendlar mellan sinnesjuka idioter och livsfarliga psykopater.

Idol- Anna

Jag tyckte hon var så himla bra. Hade lite svårt att få ihop rösten och ansiktet bara, hur kan denna unga söta tjej låta så himla mycket äldre och erfarnare??

Här är länken till hennes audition.