tisdag 21 juli 2009

Svamptider

Gjorde två flugor på smällen idag. Dels smet jag hemifrån själv under ett par timmar och dels passade jag på att plocka lite kantraller. För svampproffs är antagligen min lilla skörd inte mycket värd men med tanke på att jag åker på att rensa svampen alldeles själv så är det alldeles tillräckligt för mig :-)


Vem där?

Visste ni att man kan fuska i vem där? Barnen sitter på altanen med ett par kompisar, ett annat syskonpar, och spelar och jag trodde i min enfald att det var ett oskyldigt tidsfördriv. Efter att ha lyssnat på dem ett par minuter inser jag att så icke var fallet.


Det är på allvar och om man inser att man är på väg att förlora så ljuger man häcken av sig. När det ändå inte hjälper så följer en högljudd diskussion om vem det är som egentligen har ljugit mest och när det inte heller hjälper går man sur därifrån och vill aaaaldrig mer spela med sin dumma syster....

De får spel som Resident Evil och WoW att likna spel för dagisbarn.

måndag 20 juli 2009

Vår flotte har rymt

Vid kvällsfikat nu på kvällen satt jag och tittade ut igenom köksfönstret och hajjade till när jag såg vår flotte. Inte brukar man väl kunna se flotten upp till oss? Efter ett öråd med familjen kom vi fram till att den antagligen bara vridit sig i kedjan och att det var därför man för en gångs skull kunde se flotten uppifrån oss.

30 minuter senare var flotten betydligt längre ut och bevisligen på rymmen rakt ut i Björkfjärden. Sambon hoppade raskt i kläderna och är nu på flotte- jakt :-)

Att få in flotten igen är nog inga problem, värre blir det att förankra den igen...

Båtköp

Väl hemma igen gick vi äntligen och köpte en båt. Som vi har längtat efter att kunna åka ut till små öar för sol och bad, eller att åka iväg till Birka/Sandviken/Slandön här i Enhörna bara för att köpa glass!


Efter lite trix och fix fick vi i båten i Mälaren och tog en premiärtur!

Å andra sidan lyckades vi dag 2 hitta en grynna och körde sönder motorn....

Semester

Sommar och semester. Borde vara underbart. Tyvärr har just den här sommaren blandat och gett av både roliga och mindre roliga upplevelser....


Vi åkte ner till Ängelholm, fick en underbar stuga, tur med vädret och tillgång till en underbar sandstrand och en vik med 24 grader varmt vatten....


Å andra sidan fick äldsta dottern en golfklubba i ögat....