fredag 25 juli 2008

Lön!

Barnen går här hemma och sjunger en liten ramsa, Ordning och reda, pengarna på fredá. Krogen på lördá - pengarna förstörda. Lite så känns det den här löningen, hur kul är det till exempel att sätta in pengar på ICA så fort man får lön? Fy hundan för att vara vuxen i mellanåt ;-)

Idag har det varit fullt ös medvetslös här hemma, vi har farit som torra skinn för att hinna med allt som ska vara färdigt till i morgon då svärmor kommer för att bo här ett par dagar och vi åker iväg och semestrar med några vänner. Men det är det värt! Ska bli både kul och skönt att komma iväg och bara umgås med trevliga människor, sola och bada samt slippa vara hemma ett tag!

torsdag 24 juli 2008

Världarnas krig

Nasa mörklägger att vi har haft aliens på besök på jorden. Jo tjena. Att Nasa mörklägger en faslig massa betvivlar jag inte men att vi skulle haft besök av snälla E.T- liknande aliens tror jag inte en sekund på. Att astronauten Edgar Mitchell kanske har tomtar på loftet har jag av någon anledning lättare att tro på.

Skröna?

Finns det verkligen en möjlighet i världen att man glömmer att man inte har lämnat sitt ena barn på dagis och låter det sitta kvar i bilen? Första gången jag hörde om något liknande blev jag både upprörd och ledsen, nu undrar jag om det verkligen kan stämma? Jag hoppas att det är en skröna för annars är världen full av mer idioter än jag trodde.

I tidningen Hundsport hittade jag för övrigt följande tabell:
  • Kl 8.30 14 grader skugga - temp i bilen 19 grader
  • kl 9.30 18 grader skugga - temp i bilen 38 grader
  • kl 10.30 20 grader blandat - temp i bilen 47 grader
  • kl. 11.00 20 grader sol - temp i bilen 58 grader
  • kl. 12.00 23 grader sol - temp i bilen 62 grader
  • kl. 13.30 22 grader sol - temp i bilen 85 grader

Med andra ord, ingen bra ide att lämna varken barn eller djur i bilen.

Ego- människor

Gick ner till vår lilla strand för att ta ett litet dopp och blev kvar i ett par timmar. Skönt att vara där när det är varmt både i luften och vattnet. När jag låg på stranden och tittade på barnen och ett par grannar som badar så kommer det ner ett par som jag aldrig har sett förut och börjar tvätta sig. Shamponerar och tvålar in sig helt och går och sköljer sig där alla badar. Så jäkla ofräsht! Det är väl klart att man kan tvätta sig i sjön men man får väl för h-e göra det där ingen badar eller vid en annan tid! Hur pantat ego är man när man tycker att det är helt ok att andra människor ska behöva bada i ens tvål och shampoorester och kroppsavlagringar??

Uräckligt! Vi packade ihop oss och gick hem istället.

Så fruktansvärt trött

Sov som sagt i tält med barnen i natt. Det gick över förväntan bra men vi vaknade alla tre 5.20 i morse då det var det fruktansvärt varmt inne i vårt lilla tält. Jag gick och lade mig en timme till när vi kom in men barnen satte sig och mös lite framför en film. När det sedan blev dags för dem att börja röja i sina rum så visade det sig att de var väldigt trötta de med.... Yngsta dottern sover just nu medans äldsta dottern går omkring och är allmänt irriterad och muttrar något som låter "jag vill inte städa, jag vill inte städa". Sådan mor - sådan dotter ;-)

onsdag 23 juli 2008

Sambal oelek

Vi hade rester till middag idag. Eftersom vi värmde upp köttfärssåsen portionsvis passade jag på att ha i lite sambal oelek i min mat, gott med lite extra krydda. När sambon såg det ville han också krydda på sin mat lite. Nästa gång jag tittade på hans tallrik hade han haft på ungefär en ½ dl sambal på sin mat....

Jag tipsade honom om att det kanske var lite i mesta laget så han tog bort ca 1 msk. När vi väl satt till bords kunde jag inte slita blicken ifrån honom - hur skulle det här gå? Första tuggan gav ingen reaktion men andra.... herregud vilka svordomar och grimaser!

Jag är inte för inte kallad "den lilla elaka" i vårat hem, jag skrattade så tårarna rann! Hans tårar rann av en helt annan anledning och svetten lackade i pannan på honom. Nu ska ni inte tro att han slutade äta bara för det, nej den här middagen var minsann den godaste han ätit på länge :-)

Hotell Enhörna

Här ska vi sova inatt, jag och barnen. Båda tjejerna är eld och lågor och tycker att det ska bli jättespännande, de har aldrig sovit i tält förut. Själv är jag mer skeptisk. Jag tror att det kommer att bli väldigt lite sovande inatt. Om det nu är så att de somnar överhuvudtaget så får vi se om de lyckas med konststycket att sova hela natten med rådjur och katter som kommer att gå omkring utanför. Å andra sidan så har vi inte långt in om de skulle få panik mitt i natten...

Bacardi Razz

På tal om sommardrinkar nedan så blev jag grymt sugen på en tidigare favorit. Man tar ett glas, gärna ett högt, fyller det med frysta hallon, häller på ca 6 cl Baccardi Razz och fyller upp med Hallonsoda. Så otroligt somrigt, läskande, gott och enkelt!

Halvleks- vila

Har varit ute på klipporna och badat hela dagen. Idag var vattnet för första gången den här sommaren så där härligt varmt och skönt att man vill ligga i länge. Nu är vi hemma igen och hela familjen slappar, var och en på sitt sätt. Man blir seg av att ligga ute i solen en hel dag, men det är det värt!

Älgfyllo

Som sagt, fyllon är obehagliga!

http://www.lt.se/index.asp?kat=st&i1=index_red_2007.asp&i2=1&Id=27827&isp2=hela

Sommardrink

Dricker du mer på semestern? Jag gör det, det blir någon drink på kvällen eller en cider mitt på dagen eller... listan kan göras längre. Däremot dricker jag mig inte berusad. Fulla människor är ofta obehagliga och jobbiga.

Att alkohol är ett vanligt inslag på semestern är väl inte så konstigt. Det är gott, det känns lite lyxigt och man behöver inte kunna köra bil eftersom man inte behöver jaga tider. I kväll tänker jag ta ett glas Martini och njuta av sommaren!

tisdag 22 juli 2008

Skitiga jobb

Barnen har en ny TV- favorit. Eftersom de får vara uppe mycket längre på kvällarna när det är sommarlov har de upptäckt "Dirty jobs" på Discovery Channel. Andras barn fastnar för Allsång på skansen eller Hej, hej sommar men även om våra barn kan se det så är det ingen favorit. Nej, tacka vet jag när Mike från Dirty jobs får hjälpa en tjej att fånga vattensnokar på en strand och han blev biten mer än 30 gånger. Det är kul TV det :-))

Godis!

I kväll ska vi ha riktig godis- frossa och se på film. Filmen blir Stardust igen eftersom barnen vill se den och jag inte har någonting alls emot att se den igen. *mys*

Satellitspionera - nej tack.

Jag kan förstå om man vill utsrusta sitt barn med GPS- sändare om man är så känd som paret Beckham eller bor på fjället eller kanske möjligtvis New York men så fåglarna heller att jag hänger en GPS- sändare på mina barn bara för att veta var de är. Visst, det finns risker. Dom kan ramla och göra illa sig och vi får leta efter dem innan vi kan hjälpa dom. De skulle också kunna råka ut för en äcklig Anders Eklund. Det skulle vara den absolut värsta mardrömmen - alla kategorier.

MEN, någonstans måste man väl ändå försöka leva med att det är farligt att leva. Man kan inte skydda sig mot allt. Och frågan är om det är värt priset att försöka skydda sig mot så mycket som möjligt, risken är allt för stor att man blir rädd för att leva, rädd för att det ska hända familjen någonting och hur kul är det att leva och hela tiden vara rädd? Eller om barnen ska ut och leka/cykla/gå på utflykt tvinga på dem utrustning som gör att de hela tiden är medvetna om att någonting kan hända? Någonting kan hända, men då tar vi det då. Det blir varken lättare eller roligare för att vi har gått och idiotskyddat oss tidigare.

Vad är nästa steg, BigBrother liknande hus där barnen är filmade hela tiden så vet precis vad de gör och inte råkar prova på något mindre hälsosamt?

Och ärligt talat, jag skulle inte ha varit helt nöjd med att ha en GPS- sändare på mig när jag var barn.

Änglarösten

Låg och läste ut Änglarösten av Arnaldur Indridason igår kväll. Tyckte den var en rätt ordinär deckare, varken jättebra eller värdelös. Saknar riktigt bra deckare och är lite avundsjuk på de som inte har läst Harlan Cobens böcker, dom är riktigt bra!

Sommarfrukost

Idag äter barnen yoghurt med egenplockade blåbär till frukost, en riktigt sommarfrukost. Efter frukosten blir det nog lite snabb spackling av den ena väggen i v- rummet och sen bär det av på utflykt. Hoppas jag. Vi funderar på att åka till Gripsholmsslott i Mariefred och titta lite. Sista gången jag var där inne var när jag åkte motorcykel dit med min kusin för ungefär 100 år sedan så det börjar bli dags igen.



Och vad faller sig mer naturligt än att åka förbi Taxinge slottscafe på vägen hem och mysa lite vid deras kak- buffe? *najs*

måndag 21 juli 2008

Bloggande dotter

Eftersom äldsta dottern tycker att det verkar kul när jag bloggar så ville hon också ha en blogg. Eftersom jag är en ovanligt snäll och klok mor (trots att jag är en ko) så hjälpte jag henne att starta en. Vill ni läsa (och det vill ni förstås) hennes blogg så är den här, http://skolflicka.blogspot.com/

söndag 20 juli 2008

Blåbärspaj

För husfridens skull (och för att jag var slö) så målade jag inte under tiden sambon tittade på Formel 1 (som Hamilton vann). Istället var jag ute och hjälpte yngsta dottern att plocka blåbär. Hon hade fått för sig att hon skulle göra en blåbärspaj och med lite hjälp med att plocka ihop ingredienserna som fick hon till en riktigt god smulpaj. *mums*

Tv- personligheter

Yes! Läste i AB om vilka TV- personligheter som rankas högst just nu. David Hellenius hamnade högst upp följd av Filip och Fredrik. Tittade igenom listan och tyckte den var ok, ingen värdelös som hamnat högt upp i alla fall. Men det roligaste med hela listan var att inte Peter Jihde var med! Är så trött på hans ansikte och hans fula frisyr och att han har varit så jäkla överskattad länge.

Som bonus tycker jag David Hellenius är riktigt rolig :-)

Tusen strålande solar

Vi gjorde ett bokbyte, jag och en kompis. Hon lånade Mamma sa att jag var sjuk av mig och jag lånade Tusen strålande solar av henne. Jag var inte så jättepigg på att börja läsa den först men kom till skott för några dagar sedan. Sitter nu och funderar över om boken var årets läsupplevelse, den var sketabra!

Till skillnad från Flyga drake så beskrivs Afghanistan i Tusen strålande solar ur ett kvinnoperspektiv och det är inte någon lycklig läsning men oj så bra.



Här kan du hitta vad andra bloggare skriver om Tusen strålande solar av Khaled Hosseini

Söndag

Visste ni att dom fortfarande sänder Teletubbies på TV? Nu vet jag också det. I morse vaknade hela familjen utom sambon av att sambons väckarklocka ringde. När den hade stått och skrikit i 10 minuter hördes yngsta dottern skrika "Kan någon stänga av den där?!" Efter det tror jag faktiskt sambon gick upp. Det var då han satte på TV:n med det nämnda barnprogrammet. Han skulle ta barnen med sig och åka och titta på en båt med en kompis så de skulle vara i Järna klockan 9. Klockan 9 en söndagsmorgon?!

Fast jag vet varför det blev så tidigt. Idag klockan 14 går starten i Tysklands formel 1 lopp på Hockenheim.... Antagligen oroar han sig för hur det ska gå för hans favorit Räikkönen som bara startar på en 6:e plats medans både Massa och Hamilton startar i första ledet.

Det ska bli spännande att se om vi kan dela på v-rummet han och jag. Jag som ska måla taket och han som ska sitta och titta på TV. Jo, jo, det kan bli en intressant eftermiddag här hemma :-)

Formel 1 i DN
Formel 1 i HBL