torsdag 4 december 2008

Kedjebrev till barn?!

Idag kom yngsta dottern hem och var helglad. Hon hade blivit medbjuden att vara med i en klistermärkesklubb som någon tjej hade på skolan. Hela bilresan hem satt hon och pratade om den här klubben, hon hade ett brev med sig till mig som skulle förklara hur klubben fungerade och ville att jag skulle läsa det direkt när vi kom hem.

Väl hemma läser jag med stigande förvåning att den mysiga klubben hon blivit inbjuden i inte är något annat än ett pyramidspel/kedjebrev för barn. För att vara med måste hon skicka ett ark med klistermärken till ett barn som står högst på listan och sedan samma sak till sex valfria barn till. Mycket klistermärken att bli av med kanske mej OJ! hon kan ju få hela 36 ark av andra barn. Självklart är hon oshysst om hon inte skickar brevet till sex andra barn och då meddelar brevet måste hon ge tillbaka det klistermärkesark hon själv fått till det barn som gett henne brevet.

Som en liten trevlig avslutning på brevet finns ett meddelande till mig som förälder. Barn tycker det är SÅ kul att få brev så vi borde absolut skicka vidare detta. Underförstått så är jag en dålig förälder om jag inte låter mitt barn gå med i detta, då kommer hon ju faktist inte att få några brev....

Tack men nej tack. Kedjebrev och pyramider av olika slag suger. Det suger fett. Blir bara så jävla trött på att någon förälder setat och knopat ihop det här till barn. Lägg av med sådan skit!

Julpyssel

Jag vill göra en julkrans för första gången någonsin. Anledningen är att jag för första gången har hittat en krans som både är helhäftig OCH som inte verkar vara för svår att göra :-))

Den här kransen är det jag vill göra...

onsdag 3 december 2008

Av alla idiotiska anledningar!

En kvinna som drabbats av whiplash- skada får sin livränta indragen för att hon har för stora bröst. Är det någon jävel som gått och blivit galen? Någon pappersvändare som haft för trånga underbyxor på sig och betong i sandlådan som liten?

Vad blir nästa grej?

- Nej tyvärr, du har för stor balle så jag tror att ditt ryggskott kommer därifrån. Inga pengar.
- Nehej du! Din näsa är så stor så att det alla gånger måste vara den som har orsakat din nackspärr. Inga pengar härifrån inte!
- Du tror möjligtvis inte att det är dina stora öron som gjort att vinden blåst rakt igenom ditt huvud och orsakat din hjärnhinneinflamation? Det skulle teoretiskt kunna vara så, inga pengar tyvärr.

Tror handläggarna att hon är en lat jävel som egentligen inte vill jobba så säg det. Kom inte med dumheter som att hennes bröst - som hon aldrig tidigare haft problem med - plötsligt skulle vara anledningen till att hon lider av en whiplashskada.

måndag 1 december 2008

Nu behöver jag hjälp!


På riktigt. Jag är, som många redan vet, totalt kass på allt som har med inredning att göra. Nu har jag hittat en soffa som jag tycker är snygg. Frågar jag sambon så har han absolut i n g e n hjälp att komma med, han är till och med sämre på sådant här än vad jag är.
Den här soffan är det som jag har fastnat för:

Bilden snodd från http://www.kungsmobler.se/bilder/bo_943.jpg


Vi har lagt ut kuddar på golvet för att mäta upp hur stort det skulle bli och just den här modellen - i en annan färg! - verkar passa helt perfekt. Är jag ute och cyklar eller är den faktiskt rätt mysig?

Kanske färg nr 16?


Och den här bilden är snodd från http://www.kungsmobler.se/?view=19

Total lästorka

Har under lååång tid inte haft ett skvatt att läsa. Eller jo, hittade en pocket på IcaMaxi som jag köpte, Alias monster av Sue Russel, och som är så tråkig att jag hellre läser baksidan på cornflakes paketen.


Så fick jag till slut tag på en bok som jag tyckte om och som jag läste ut så fort jag fick tag på den, Brisingr, av Christopher Paolini. Går sedan in på BonnierCarlsens hemsida för att läsa lite om författaren och serien och vad ser jag. Boken riktar sig till barn mellan 12 och 15 år. Jo tjena. Tack för den!

Gud vad trist det är att vara vuxen ibland.




Vet ni vad jag tycker, jag tycker ni ska läsa den här boken även om ni är äldre än 15 år för den är riktigt bra!

Kalla mig nostalgisk eller vad som...

Men vad tusan är det nu för skit som Svt sänder som Julkalender? Såg just första avsnittet av Skägget i brevlådan och känner mig nästan gråtfärdig. Kanske är det för tidigt att såga den totalt men hur fåglarna den här julkalendern skulle kunna bli ens lite sevärd har jag svårt att fatta.

Eftersom jag inte ville överföra mina egna tankar om årets kalender så frågade jag bara barnen vad de tyckt och det var minst sagt ljumma kommentarer jag fick.

- Tja, den är väl sådär.

Yngsta dottern brydde sig inte ens om att svara utan böt snabbare än blixten till Disney channel och Zack och Codys ljuva hotelliv. Och vem kan klandra henne? Om Svt fortsätter lägga sina licenspengar på skit- tv är det Disney som kommer att stå för all barnkultur som mina barn kommer att komma ihåg när de blir äldre. Nice. *not*