onsdag 3 december 2008

Av alla idiotiska anledningar!

En kvinna som drabbats av whiplash- skada får sin livränta indragen för att hon har för stora bröst. Är det någon jävel som gått och blivit galen? Någon pappersvändare som haft för trånga underbyxor på sig och betong i sandlådan som liten?

Vad blir nästa grej?

- Nej tyvärr, du har för stor balle så jag tror att ditt ryggskott kommer därifrån. Inga pengar.
- Nehej du! Din näsa är så stor så att det alla gånger måste vara den som har orsakat din nackspärr. Inga pengar härifrån inte!
- Du tror möjligtvis inte att det är dina stora öron som gjort att vinden blåst rakt igenom ditt huvud och orsakat din hjärnhinneinflamation? Det skulle teoretiskt kunna vara så, inga pengar tyvärr.

Tror handläggarna att hon är en lat jävel som egentligen inte vill jobba så säg det. Kom inte med dumheter som att hennes bröst - som hon aldrig tidigare haft problem med - plötsligt skulle vara anledningen till att hon lider av en whiplashskada.

1 kommentar:

Anonym sa...

Riktigt bra skrivet! Håller helhjärtat med. Det är ungefär som att söka ersättning för skador som uppkommit efter en misshandel bara för att bli nekad på följande grunder: "I egenskap av läkare anser jag att skadorna, som uppkom efter misshandeln, de facto orsakades av ditt ofördelaktiga utseende. Du förtjänade det, med andra ord. Var tror du ful som stryk kommer ifrån?"