lördag 3 januari 2009

Bushisms

Läste en sammanställning på tokigheter som Bush kläckt ur sig och upptäckte att han är roligare än jag trott. Riktiga felsägningar är det väl helt omöjligt att undvika med tanke på att han har haft en mikrofon upptryckt under näsan under större delen av dygnet. Det som fick mig att skratta var när man faktiskt anar en humor bakom fasaden.

När han välkomnar påven med orden : ”Tack ers helighet, ballt tal.” så bara måste man ju njuta, det är ju skitkul!

Vad det gäller floskler som en enda man kan kläcka ur sig så ligger Ernest fortfarande ohotad i toppen, mest för att han själv verkar tycka att det han säger är djupt och genomtänkt. *kräks*

"Färgen är som en mogen äldre kvinna som klarar sig på egen hand."

....jo jo....

Islöst

Herregud vad mycket rubriker det har varit i tidningarna om folk som har gått igenom isen de senaste dagarna. Skitläskigt, hoppas ingen mer trillar i plurret och att isarna snart håller ordentligt. Men hur tusan man kan våga sig ut på isen nu är mer än jag fattar. Själv vill jag helst att det ska vara en meter tjockt innan jag ger mig ut på isen och inte ens då känner jag mig helt trygg.


Så här ser "isen" ut i Mälaren, i närheten av Björkfjärden, utanför Enhörna just nu. Känns väldigt avlägset att isen ens ska lägga sig så mycket att de mest våghalsiga långfärdsåkarna ska våga sig ut.

fredag 2 januari 2009

Favorit från Rix morgonzoo

Roger från Rix FM läste en morgon upp ett mail han hade fått från en lyssnare. Det ska egentligen lyssnas på (Kan du göra här) eftersom Rogers skratt när han läser upp det är värt att lyssna på bara det. Vill man inte lyssna på det, kan man läsa det här:

Hundens och kattens dagbok
HUNDENS DAGBOK:
07.00 - Tjohoo, en promenad. Det är det bästa som finns!
08.00 - Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!
09.00 - Tjohoo, ungarna är uppe. Det är det bästa som finns!
12.00 - Tjohoo, leka i trädgården. Det är det bästa som finns!
14.00 - Tjohoo, åka bilen. Det är det bästa som finns!
15.00 - Tjohoo, ungarna kommer hem. Det är det bästa som finns!
16.00 - Tjohoo, leka med en boll. Det är det bästa som finns!
17.00 - Tjohoo, matte och husse kommer hem. Det är det bästa som finns!
18.00 - Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!
20.00 - Tjohoo, bli kliad på magen i soffan. Det är det bästa som finns!
22.00 - Tjohoo, sova i mattes och husses säng. Det är det bästa som finns!

KATTENS DAGBOK
783:e dagen i fångenskap... Mina kidnappare fortsätter att tortera mig med bisarra dinglande saker. De frossar i färskt kött medan jag tvingas leva på torrfoder och slemmig burkmat. Det enda som håller mig igång är hoppet att jag en dag ska lyckas rymma, och den milda tillfredsställelse jag får av att klösa på möblerna. Imorgon ska jag eventuellt äta ännu en krukväxt.

Idag misslyckades jag än en gång med att döda mina kidnappare genom att försöka fälla dem med min kropp. Jag borde kanske försöka vid toppen av trapporna. I ett försök att sätta mina förtryckare ur balans, framtvingade jag en hårboll i deras favoritfåtölj. Kom ihåg: lägg en på deras säng.

Fångade en mus som jag bet huvudet av. Lade den huvudlösa kroppen vid dörren som ett tecken till mina kidnappare om vad jag är kapabel till, så att de ska gå runt i ständig skräck. Bemötandet jag fick var en massa klappar, kramar och gullande om vilken duktig kissemiss jag är. Saker och ting går inte som planerat.På kvällen dök deras kumpaner upp för någon sorts sammankomst. Jag blev placerad i isolering under mötet, men jag kunde känna doften av deras mat och höra brottstycken från deras kriminella planer.Tydligen var jag inlåst på grund av min kraftfulla förmåga att framkalla något de refererade till som 'allergi'.Jag måste komma underfund med vad detta är så att jag kan använda det till min fördel.

De andra internerna smörar för våra fångvaktare och jag vågar inte anförtro mig till någon av dem inför risken att någon tjallar. Hunden släpps regelbundet ur sina bojor men återvänder frivilligt. Han är uppenbarligen efterbliven. Fågeln däremot ger intryck av att vara en informatör. Han pratar med våra kidnappare regelbundet, och jag är övertygad om att han rapporterar vartenda steg jag tar.Tack vare sin placering i metallrummet är han för tillfället i säkerhet. Men jag kan vänta.Det är bara en tidsfråga innan mina planer infrias...

torsdag 1 januari 2009

Gott nytt år!


Nyåret firades tillsammans med glada vänner här i Enhörna. Roligt umgänge, god mat och dryck, det hade kunnat vara det roligaste nyåret någonsin. Det enda smolket i bägaren var männens odrägliga tur i Pictionary. Det ska helt enkelt inte gå att uttyda deras hieroglyfer på det viset som dom lyckades med.

Jag är nästan ingen dålig förlorare alls :-))

Nyåret var faktiskt hur kul som helst. Barnen triv ihop, vi trivs ihop, vädret var kanon, maten var urgod och vi blev alldeles lagom glada.

Gott Nytt år!!

tisdag 30 december 2008

Snabbkäftad sambo

Sitter och tittar på en gammal amerikansk komedi på TV. Eftersom det är jullov sitter barnen med uppe och tittar lite på TV:n samtidigt som de sitter och ritar. I en scen strippar en kvinna vid poolen medans en kille står och tjuvkikar (som sagt, amerikansk komedi).

Yngsta dottern: Varför badar hon naken??
Sambon: Hon vill inte blöta ner baddräkten.
Yngsta dottern: Mäh! Vad löjligt.

Ibland är det rätt bra att sambon är snabb i truten :-)

Björn i Enhörna

När en granne för några år sedan frågade om vi var rädda för varg och björn här där vi bor tyckte jag det var bland det dummaste jag har hört. Enhörna ligger söder om Stockholm och de enda djur jag har respekt för här i skogarna är vildsvin - dom finns i mängder.

Sedan, ett år hade vi plötsligt en varg här. Den försvann rätt snabbt, blev överkörd har jag för mig, men under någon vecka hade vi faktiskt varg i skogen.

Idag läser jag i LT att en man har sett björn också här i Enhörna. I lördags kväll skulle mannen hämta ved och såg en björn endast ett tiotal meter ifrån sig.

Om gubben var full som en kastrull eller om han faktiskt såg en björn vet jag inte men ändå... Nästa gång jag pratar med någon överspänd granne så kommer jag i alla fall inte tro att vederbörande är helt bakom flötet, vem vet, det kanske kan dyka upp björn här i skogarna också.

Bilden är ifrån artikeln i LT

måndag 29 december 2008

Jag är lite kär

Kanske kär är att ta i men jag är bra förtjust i programmet Spotify som jag laddade hem som julklapp ifrån Expressen. Bara att välja vilken musik man vill och så får man lyssna på det - helt lagligt! Hela familjen har varit vid datorn och valt sina favoriter och hittills har vi hittat precis allt vi letat efter.

Sambon har lyssnat på Dio.
Yngsta dottern ville absolut lyssna på Kiss, I was made for loving you är hennes favorit.
Äldsta dottern lyssnade på Hannah Montana.
Själv lyssnar jag på allt från Leona Lewis till The Doors.

Jag har en extra inbjudan till Spotify kvar om det är någon som vill ha, hojta till i så fall!

Nya ord

Det är kul det där med hur språket utvecklas. Nu har årets lista på nya ord kommit och en del ord tycker jag är klockrena t.ex. blåstråle eller ännu hellre blåtand :-) Andra är mer tveksamma, ADV kanske jag kommer att använda en dag men det känns rätt avlägset i dagsläget.

Jag hade en gång en arbetskamrat som gjorde mig väldigt uppmärksam på att inte bara språket förändras med tiden utan också ordens betydelse. Men jag måste erkänna att jag ändå hajjade till varje gång han berättade att han hade varit och runkat på en vagn. Innan dess hade jag ingen aning om att runka förr i tiden betydde "skaka på" - för mig betydde det att han hade varit och onanerat på en vagn och jag tyckte till en början att han var asäcklig gammal gubbe.

Min äldsta dotter hade när hon började tala för flera år sedan ett ord som jag tyckte var rätt bra, kioskare, dvs den person som arbetar i en kiosk.

Jullov

I dag på eftermiddagen tog hela familjen en promenad till Jursta strand här i Enhörna och grillade lite korv.


Vraket vid Jursta strand. Det här vraket har enligt rykten en gång varit en pråm som fraktat sand, nu ligger det sedan några årtionden här vid stranden.




Sambon tände en brasa där vi kunde grilla vår korv. Det har hänt att vi har fått äta kall korv när sambon inte har varit med och fixat brasan.




Sessan hade vi förstås med oss...

Städdags?

Sambon skulle åka in till stan och handla lite och frågade barnen om de ville följa med.

Äldsta dottern: Ja! Vad ska vi göra?
Yngsta dottern: Nej. Jag stannar hemma hos mamma.
Sambon: Vill du hellre stanna hemma med mamma och städa?
Yngsta dottern: Ja! Jag vill städa!

Så, nu har sambon och äldsta dottern åkt iväg och yngsta dottern städar på sitt rum. Som värsta städexperten Marlene från Rent hus far hon runt här hemma och frågar mig när jag ska börja städa.

Lyllos mig. Jag kan ju knappast säga att jag inte hade tänkt städa, jag hade tänkt ta det lungt idag, när HON är sugen på att hjälpa till.