lördag 23 augusti 2008

Odd Thomas

Råkade beställa fel bok på adlibris, skulle beställa Invasion av Koontz men råkade beställa Odd Thomas istället. Jag vill fortfarande ha och läsa Invasion men bekantskapen med Odd Thomas, en 20 årig yngling som lever i en stad i Kaliforniens öken där han stöter på och talar med döda människor, var en positiv överraskning!

Nu blir det till att beställa lite fler böcker av Koontz, tyckte om honom när jag var yngre men ledsnade sedan av någon anledning som jag inte längre kan komma ihåg?


Barnspel på nätet

Låg i vår stora säng i går kväll och pratade lite med barnen. Om hur veckan har varit, om det var kul att börja i skolan, lite sådär allmänt. Så säger äldsta dottern att hon hittat ett nytt spel på spela.se. Det var lite lustigt för det var en tjej som inte hade några kläder och som man kunde förstora tuttarna på genom att klicka på dom.

Ooookej..... spela.se som jag trodde var en hyggligt säker sajt, ska nog blocka internet för barnen helt tror jag. Eller stoppa in dom i glasburar. Eller gräva en grop på tomten och släppa ner dator, tv och radio i hålet.

tisdag 19 augusti 2008

Roliga ungar?

Äldsta dottern kom hem igår och var idel solsken och berättade att de i hennes klass inte skulle få någon läxa på två veckor. Två veckor! Hon som är van med läxor varje dag, det här skulle bli lagom mjukstart tänkte hon. Det här var igår. Idag slängde hon sig över lillasyrrans läxa, servade henne med nyvässade pennor och var allmänt stressad över att hon _inte_ hade någon läxa?!

Min dotter går inte i mina fotspår så det kan nog gå rätt bra för henne här i livet :-)

söndag 17 augusti 2008

Våra vardagsrutiner

Läser i AB hur man ska göra för att hitta tillbaka till vardagsrutinerna och sitter och känner mig lite präktig. Eftersom vi redan har kört igång vardagen så sitter jag med facit på hand för hur våran familj klarade det och det gick urenkelt. Tittar därför igenom artikeln mest för skojs skull och för att se om det stämnde med hur vi kom i ordning igen när jag plötsligt stelnar till.

"Huset är förvandlat till ett slags ingenmansland där alla gör lite som de vill. Dammsugaren ligger på golvet, blommorna ser vansinnigt ledsna ut och äldsta dottern spelar Sims till midnatt."

Ehh, mina barn spelar visserligen inte Sims, varken till midnatt eller över huvud taget, men annars beskriver journalisten i raderna ovanför för hur min VARDAG ser ut. Det där är ingen speciell sommarlättja för oss, så där har vi det till vardags....

Plötsligt känner jag mig inte speciellt präktig längre utan sitter i skrivandes stund och hittar på (bort)förklaringar till varför vår vardag ser ut som den gör.

Trolleri!

När tvättmaskinen gick sönder tidigare idag bollade jag lite snyggt över det problemet på sambon. Hans kommentar "Vad kan _jag_ göra åt det?!" svarade jag med att åka iväg till stan med tjejerna (som kommit på att de saknade pennskrin till i morgon) och sa sockersött att han ialla fall kunde titta på det.

Tror ni inte han lyckades få ordning på skrället?!

När jag frågade vad det hade varit för fel började han dilla om någon sladd som gått sönder, att han hade fått löda någonting och någonting med kol..? Skit samma, tvättmaskinen fukar igen! Nu har jag firat det genom att tvätta hela eftermiddagen och för en gångs skull är det riktigt roligt :-)

Så förbaskat irriterande!

Tror ni inte tvättmaskinen passar på att gå sönder nu, dagen före skolstarten?! Kul kul *not* Med två vuxna och två barn i familjen kör vi i snitt en maskin om dagen. Varje dag. Jag kommer att få spelet innan vi hinner införskaffa och installera en ny! Det kommer ju jäkligt lägligt också med tanke på att vi också måste köpa en ny TV, garderober och en ny säng till äldsta dottern... Kanske borde gå och köpa en lott eller två... eller hundra. Skittrist.