lördag 8 november 2008

Tapetseringen påbörjad!

Jag tror det kommer att bli sketabra! Visserligen hann vi bara göra några våder idag eftersom sambon var på kurs med Sessan men vi har BÖRJAT! (Bara det liksom!)

Kameleontens skugga

Lånade Kameleontens skugga av Minette Walters på Enhörnas bibliotek i veckan. Hennes böcker är alltid obehagliga men bra och den här var inte något undantag. Huvudpersonen väcker ingen sympati hos mig som läsare men fängslar ändå.

torsdag 6 november 2008

Drogad bilbesiktningsman

Tror ni inte sambons skoda gick igenom besiktningen med blanka papper??? Jag är helt förstummad, det går ju för guds skull inte ens att växla med den sketna bilen, vad tittar de på hos Svensk bilbesiktning egentligen?

Sambon däremot är glad som få, han var nog på vippen och sälla sig till den växande skara skeptiska. Vilket han givetvis aldrig kommer att erkänna.

Bebis på G

Jag är på väg att bli moster! Min lillasyster hade 5 minuter mellan värkarna sist jag pratade med henne. Hon sa dessutom att om det skulle göra ondare än det gjorde då så kommer hon att svimma.

Det kommer att göra ondare och hon kommer inte att svimma - men hon kommer att önska att hon gjorde det :-))

Att det kan vara så kul när någon annan går igenom det här?! När man själv var där tyckte man att man nog härdade ut smärtan lite bättre än aaalllaaaa andra och hade nog lite ondare också. Yeah right.

Hoppas att det går bra för henne och vi får en liten söt kusin till barnen snabbt och (någorlunda) smärtfritt!

tisdag 4 november 2008

Alkohol mitt i veckan

Det är vad jag dricker just nu. Tyckte att det skulle smaka gott med en xider när jag började laga mat. Det gjorde det.


Äntligen!

Gud vad glad jag är!

Idag ska sambon åka och köpa tapeter till vardagsrummet. Vi bestämde oss tidigt för vilken tapet vi ville ha men sen kom själva underarbetet i vägen.... Nu ca. 7 månader senare (Barnen satt och gapade när de såg på Roomservice en dag och de fixade ett helt kök på en vecka) ska tapeterna äntligen upp!

Eller, de kommer kanske inte upp med en gång.... :-) Men de kommer åtminstone att finnas tillgängliga här hemma.


Så här ser tapeten ut, jag har helt fräckt lånat bilden från Boråstapeters hemsida.

Slaget om gymnastikpåsen

På sista tiden har äldsta dottern blivit allt mer ointresserad av att få med sig gymnastikpåsen till skolan när de ska ha gympa. Det verkar som hon hatar skolgympan lika intensivt som hon älskar sin truppgympa. Jag påminde henne därför redan i går kväll om att det var gympa idag.


- Plockar du fram din gympapåse och packar den?
- Jag vet inte var den är.
- Titta i ditt rum så hittar du den, jag lägger fram kläder här.

Till slut letade hon fram påsen och jag lade kläderna ovanpå den. Så i morse:

- Har du lagt ner kläderna i påsen?
- Nej, jag vet inte var de är.
- De ligger ovanpå påsen.
- Var är det då?
- Där du lade den i går. (visar henne)

När påsen till slut var packad enligt konstens alla regler och det var dags att åka gick jag och hämtade den och gav den till dottern.

- Här är gympapåsen. Ta den och klä på dig så åker vi nu.

Tror ni nu att gympapåsen kom med ut i bilen? Nixpix. Halvvägs till skolan reflexfrågar jag om hon har med sig gympakläderna varpå det kommer fram att hon råkat glömma dom hemma. Det var bara att åka tillbaka hem, hämta den förbannade gympapåsen och stressa som idioter för att hinna till skolan i tid.

Nu börjar jag också hata skolgympa.

måndag 3 november 2008

Gammal mat

Min mamma påbörjade sin yrkeskarriär i en livsmedelsaffär där det första man gjorde varje morgon var att skära bort det gröna på köttet innan man öppnade och sålde köttet som fräsht. Det tillsammans med uppfostran gjorde att min familj ytterst sällan slängde mat under min uppväxt.

Mögel på osten? Hyvla bort och ät resten. Sur mjölk? Gör pannkakor på den. Utgånget datum på köttet? Lukta och tillaga väl.

Jag vet alltså att det brukar gå bra att äta gammal mat men det vänder sig ändå i magen när jag läser vad Karin Ahlborg, reporter på AB, gjorde. Hon gick till en sopcontainer utanför Coop, plockade ihop mat ("en till hälften rinnande gurka") som hon sedan tillagade till sig och sina barn till middag.

Nog för att hon har rätt i sak. Vi slänger alltför mycket mat alltför lättvindigt här i Sverige. Men att gå och plocka upp gammal mat ur sopcontainer?

Jag håller mig nog till att jag tycka att jag lever på gränsen när jag dricker mjölk som datumet gått ut på.

Graviditetsnojjor

Malin Wollin, krönikör på Aftonbladet, skriver idag argt om en onödig studie i England som visar att det inte är farligt att dricka lite alkohol under graviditeten. "Den här studien talar till fyllon och idioter". Själv reagerar jag annorlunda på sådana här studier. Jag tycker det är BRA när det faktiskt påvisas att allt inte behöver vara så farligt för barnet som man som gravid kvinna ibland tror.

Jag kommer ihåg hur hispig jag själv var under mina graviditeter. Lax skulle ätas högst en gång i veckan hette det. Så när jag och sambon var på besök hos släktingar i skåne och det där bjöds på lax mosade jag potatis i sås och åt mig mätt på det. "Tyvärr, jag har redan ätit lax en gång den här veckan."

Under en fest, läs släktmiddag, slog jag på stort och drack ett halvt glas ICA- cider. När bebisen i min mage strax därefter fick hicka (som hon fick ofta) var jag säker på att jag supit ner min bebis och grät tills nästa barnmorske- besök.

För att inte tala om oron om jag ätit tillräckligt med folsyra innan graviditeten (hade aldrig hört talas om folsyra innan graviditeten).

Nej, herregud, jag tror inte studien är till för alkoholister, vi är några kvinnor här i världen som vill det allra bästa för våra barn men som ibland kan oroa upp oss för mycket för att det finns så mycket man ska vara orolig för och undvika. Möjligtvis kan jag gå med på att jag var lite av en idiot och tackar släkten i skåne för att de höll tyst och lät mig hållas i min nojja :-)

Hundcoachen

När vi köpte Sessan, familjens hund, i våras hade vi turen att få en uppfödare som vi fick förtroende för och som verkade veta vad han sysslade med. I kväll är han på TV i det nya Tv4+ programmet Hundcoachen och det ska bli kul att titta på honom. Förhoppningsvis lär man sig någonting vettigt :-)

Sess som hon såg ut när vi köpte henne, en liten ullboll.

söndag 2 november 2008

Dags för mössa - inomhus

Visst har det varit vackert i helgen - men kallt. Nu börjar det kännas att vi inte har några element i 50% av huset.... I går eldade vi två gånger och ändå var det kallt i morse. Förhoppningsvis fryser sambon snart så mycket att vår renovering kommer igång på allvar igen, annars kanske kanal 5:s nya satsning vore något för oss ;-)


Sessan trivde i kylan i alla fall