lördag 11 oktober 2008

Obildad svensk

Eftersom jag tillhör de obildade svenskar som Horace Engdal enligt Aftonbladet pratar om i P1:

"Horace Engdahl konstaterade att svenskar inte är tillräckligt bildade för att förstå innebörden i ordet Chateaubriand. De flesta skulle tro att det är en maträtt snarare än en författare, menade han."

Jag gick därför till Wikipedia för att få reda på vem Chateaubriand var för någon. Nu är jag ännu mer konfys, Chateaubriand är tydligen en av romantikens grundare och "en av de första företrädarna för orientalismen" (??). Dessutom är Chateaubriand just en maträtt.

Så? Jag är tydligen inte bara obildad utan dessutom rätt korkad eftersom jag inte förstår vad Horace vill få fram när han kallar folk för obildade när de tror att en maträtt är .... en maträtt.

Alla rätt!

För typ första gången någonsin.

"Du fick 10 rätt av 10 möjliga
Det gick ju jättebra! Fortsätt att läsa Expressen.se så får du nog lika bra resultat nästa gång!1426 personer har gjort testet. "

Det ni! Testa själva :-))

Lördag

Så var sambon iväg. Skjutsade iväg honom till Vallaskolan där kompisar väntade och sen bar det iväg till Göteborg för honom.

Här hemma tog vi, jag och barnen, det lugnt och åt varma ciabata till frukost varefter vi åkte iväg till Hedlandet. Där köpte vi strumpbyxor åt barnen för att sedan åka vidare till mormor i Gnesta.

Nu är vi hemma igen och det kommer inte att hända mycket mer ikväll...

fredag 10 oktober 2008

Roligaste mailet

Fick jag idag av sambon på tal om finanskrisen.


Ur vilken tidning det är saxat har jag ingen aning om men kul var det!

Gräsänka

I helgen är det bara jag och barnen hemma eftersom sambon ska iväg med kompisar till Göteborg. Enligt vad jag förstått ska de tydligen gå på Liseberg. På Lisebergs hemsida står det att dom i morgon - när sambon och hans kompisar ska vara där - bjuder alla Volvo anställda på fri entre.

*småskrattar lite rått*

Tur för sambon att han inte gillar åkattraktioner för risken är stor att inte skulle orka stå i timslånga köer. Han får ta en extra öl istället ;-)

Känsliga tittare varnas

Eller något...

Lägger in den döda haren här i alla fall.

En ny vecka slut....

Och den här veckan har faktiskt varit lite bättre än den förra.

Men säg det lugn som varar. I dag när vi var ute på tomten så hittade Sessan, hunden, vår katts kvarglömda rester av en hare. Det är aldrig fräscht att hitta en död hare på tomten, ännu värre blir det om hunden hittar den först.

Sambon var framme med kameran och tog kort innan han tog bort kadavret men fotot är för äckligt att lägga upp här. Jag ska försöka lägga in fotot i något dokument här på sidan om det nu trots allt är så att någon är lite makabert nyfiken :-)