onsdag 19 november 2008

Morgonrutiner som svajjar

I morse var jag som vanligt stressad. Hur tusan det går till fattar jag inte. Jag går upp drygt 1 ½ timme innan jag måste åka och även om jag måste göra i ordning barnen innan jag sticker så borde det vara gott om tid. Hur som. Stressad var jag och befallningarna till barnen var kortfattade.

"Borsta håret."
"Har ni borstat tänderna?"
"Stäng av TV:n"
"Packa läxmapparna."
"Klä på er ytterkläderna"

Värsta häxan surtant. I morse stod jag dessutom i köket med äldsta dotterns nya stövlar och skulle märka dem i sista sekunden innan det var dags för att åka, redan ett par minuter sen. Då, av någon anledning som jag inte alls kan förstå, börjar barnen leka någon klappramsa. *PANG* säger det och så har äldsta dottern slagit ner min kaffekopp. Ner på golvet. I min väska.

I min väska förvarade jag då: min kalender (livsviktig), plånbok (tja, rätt viktig den också), viktiga papper (säger sig självt...) och nu också en kopp kaffe, utan kopp.

JÄ***R!!! Upp och ner med väskan på golvet, ut med allt viktigt och börja torka. Barnen grät och torkade mina saker, själv for jag som ett jehu, svor och försökte torka golvet så gott det gick.
(Varför hittar man aldrig moppen när man behöver den, jag menar, på hur många ställen kan man förvara en mopp egentligen?)

I morse var jag lite sen till jobbet, med mig hade jag två nytröstade barn och en HH ryggsäck.

Glöggtider!


En sak som är bra med vinter och kyla är att det är så förbaskat gott med glögg! Jag hade en oöppnad flaska med Dufvenkrooks vanilj glögg (20%) som jag öppnade i helgen och som var förvånanstvärt god. Annars brukar min favorit vara Blossa starkvinsglögg.

Nu såg jag i Metro att Menyse har haft ett stort glöggtest. Tindra starkvinsglögg fick högst betyg så nu är det jag som åker till bolaget och köper ett par flaskor. Glögg är SÅ gott!

Snö!

Utanför dörren ligger det ett 1cm tjockt snölager. Barnen jublade, klädde på sig och sprang ut. Nu skulle här lekas! 3 minuter senare är de inne igen. En snöboll i huvudet på det äldsta barnet och en snöboll i ryggen tillbaka till den yngre och sen var det klippt. Tårar och skrik och självklart hade ingen av dem kastat med flit.

Härligt med vinter och snö *not*

Fast å andra sidan slipper man förhoppningsvis helvetesregnandet som föregått snön i två veckor nu.

söndag 16 november 2008

Fantasy för barn

Mina barn fick i veckan reda på att Arthur Spiderwicks fälthandbok finns att köpa. Sällan har jag sett mina barn så samspelta, de var rörande överens om att den boken skulle de ha! Trots yngsta dotterns rädsla när hon såg filmen Spiderwick nu nyligen så kunde hon knappt ge sig till tåls innan hon fick TITTA på RIKTIGT i fälthandboken.


När vi var i södertälje nu i lördags kom vi att tänka på fälthandboken och gick till bokhandeln. Dom hade ett exemplar kvar. Båda barnen var helt lyriska och satte sig redan i affären och började bläddra i den. Vi passade även på att köpa den första delen i den serie på fem böcker som filmen Spiderwick är baserade på, Vättar i väggen, eftersom äldsta dottern ändå saknade en bra läsbok.
Samma kväll hade hon läst ut boken.... Jag som själv älskar fantasy blir så otroligt glad när vi hittar fantasy- böcker för barn som min dotter älskar! Fast resten av böckerna kommer jag beställa på nätet, ca en hundralapp billigare per bok än i bokhandeln i Södertälje.....

Dina dagar räknade

Var med en kompis uppe i Stockholm i går och såg på Dina dagar räknade med Sissela Kyle. Det var jäkligt kul att åka upp med min kompis, gå ut och äta, gå på show och sedan gå och ta en xider innan det var dags att åka hem!

Showen var också bra även om det inte var någon wow- upplevelse. Visst var den hygglig men jag hade svårt för att Sissela bara behövde visa sig för att publiken skulle börja skratta. Så bra var varken showen eller Kyle. Att man fick ta med sig sitt vin/ölglas in till föreställningen kan kanske haft något med den uppslupna stämningen att göra :-) Det var onekligen jäkligt trevlig stämning på Rival i går.

Input sa en annan kompis om vår utekväll. Jag hade aldrig hört uttrycket förut men hon menade att det är sådant som man gör för sig själv och som man kan må bra länge av. Okej. I så fall hade jag en riktig input kväll i går!

Stålmormor fyller år

Världens bästa mormor - mina barns gammelmormor - fyller 96! På tisdag fyller hon år och då ska vi förhoppningsvis dit och fika. Lite glömsk ibland och har problem med en fot men fortfarande stålmormor :-)


Grattis i förskott!