lördag 20 september 2008

Lördagsgodis

I kväll ska jag äta den här chokladen, grymt god och krämig! *mums*

Dyr lök

Jag och barnen åkte in till IcaMaxi i Södertälje igår och storhandlade. Hade egentligen planerat att göra det i dag men när både jag och tjejerna blev lite rastlösa i går kväll passade vi på att handla då istället så kunde vi göra någonting roligare idag.

Vi gick och strosade och jag plockade väl på mig lite mer än absolut nödvändigt så när kassörskan sa slutsumman så skämdes jag först bara lite. Tyckte ändå att det blev lite väl dyrt och en närmare granskning av kvittot informerade mig om att jag fått betala ca 450 kr för 23 påsar med rödlök.

Kanske ska kolla kvittot lite oftare?

måndag 15 september 2008

Beskyddande hustru....

Läser att den kända artistens fru i ett mail till Aftonbladet säger att hon inte är speciellt mycket skadad och att hon inte kan tänka sig att det är hennes man som misshandlat henne.

Jag får obehagskänslor av att läsa artikeln, tror hon verkligen på vad hon själv säger? Vill hon bara inte att det ska vara sant eller är hon van vid det här och skyddar honom av vana? Visst, artisten kan ju vara oskyldig men det har jag svårt att tro. Dom var tillsammans på väg hem, hon blir nedslagen av någon oskyldig och han går in och sätter sig och tar det lite lugnt i lägenheten? Svårsmält, särskilt med tanke på att vittnen hävdar att det var blod på _insidan_ av dörren när han öppnade.

Unni Drougge var inte nådig med lägga ut namn på vem hon tror att den skyldige är. Får man göra så?

söndag 14 september 2008

Lite skönt... glad!

Sambon har ju sin vana att alltid titta på Formel1. Det spelar ingen roll vad annat som händer i världen. De söndagar som det körs Formel1 är han okontaktbar mellan 13.30 och 16 och nåde den som inte kan vara tyst!

Därför har jag sett ett par lopp genom åren och till och med börjat gilla det lite grann. Jag håller däremot ingen koll på när nästa lopp går eller vem som ligger 2:a i sammandraget. Har jag sett ett lopp så brukar jag också sitta kvar för att titta på presskonferensen. Tyvärr ligger champangesprutet från prispallen där i mellan och med det dötrista förare som är alltför blasé för att uppskatta att stå på pallen.

Så kom då dagens lopp i Monza, jag hörde innan loppet att den för mig okände tysken Vettel hamnade i pole position men jag valde att lyssna på LasseMaja med barnen i stället för att se loppet. När det var dags för prispallen ropade dock sambon på oss och vi kom springandes alla tre. Vettel gick och vann loppet och han var lycklig som en barnrumpa på scenen. Så underbart avslappnad och GLAD. Det såg faktiskt kul ut!

Hatar spindlar!

Det enda som man hittills har fått trösta sig med angående spindlar är att de åtminstone inte är giftiga här i Sverige. Tills nu det vill säga. I SvD skriver de nu att Svarta änkan har etablerat sig i Sverige. Fy fan! Det är ingen massinvasion ännu utan bara en "försiktig trend" på att en ökning kommer att ske.


Jag vill inte! Jag vill INTE. Världens giftigaste spindel ska bara finnas i länder som ligger långt, långt borta och där folk redan är vana vid dem och dit jag aldrig kommer att åka. *gnäller*



Fotot hämtat ifrån http://www.invasive.org/browse/detail.cfm?imgnum=1435198

Höst- dopp

Vaknade på ett strålande humör i morse. Solen sken och ingenting inplanerat under dagen. Innan klockan var 10 hade hela familjen fått i sig frukost och var på väg ut i skogen för att plocka svamp. Jäklar- i- min- låda vad höstkantareller det finns nu! Själva plockade vi bara ett par liter och gick förbi resten, så himla kul är det inte att rensa....

När vi plockat färdigt gick vi ut på klipporna här i närheten för att slappa lite och då blev jag så himla sugen på att bada. Det var bara att ta av sig till BH och trosor och hoppa i! Sambon påstod att jag var knäpp och barnen blev helstissiga men skönt var det :-)