lördag 15 augusti 2009

Nej jag är inte gravid, jag är bara tjock

Att kommentera folks utseende kan vara en känslig bit. Riktigt känsligt kan det vara om man misstänker att någon är gravid, fråga eller inte? Själv har jag en granne som inte är riktigt lika försiktig med att fråga. Två gånger har hon frågat mig om jag är gravid. Första gången blev jag generad och tyckte det var trist att det såg ut så. Andra gången blev jag sur på riktigt.

"Nej, jag är fortfarande inte gravid. Jag är bara tjock och råkar se ut så här. Ok?"

Hon har inte frågat mig några fler gånger, tyvärr tror jag det snarare beror på att jag fräste sist hon frågade och inte på att jag helt plötsligt har fått en mycket läckrare kropp ;-)

fredag 14 augusti 2009

Stolt som en tupp

Var ute och fiskade sjögräs nu på kvällen i grodatlanten Mälaren, fick förresten en hel del, när en liten gäddusling hann hugga på draget innan jag hann in i sjögräsdjungeln. Jag gillar att fiska men de fiskar jag fått på kroken har a) antingen turen att sambon är i närheten och släpper loss dem eller b) oturen att jag är ensam då jag av ren rädsla brukar ta närmaste vedträ (ingår i min fiskeutrustning) och klubbar ihjäl dem innan jag vågar försöka lirka loss kroken.

Gädduslingen i dag hamnade som första fisk på c) inte lika tur som att sambon var i närheten men klarade sig med nöd och näppe från att bli klubbad. Kom nämligen på att jag kunde bogsera fisken upp på stranden, greppa den över ryggen med en medhavd plastpåse och lirka loss kroken med en tång.

Gäddan såg förvånansvärt pigg ut när den simmade iväg men den kommer förmodligen drömma mardrömmar om mig resten av sitt liv :-) Själv är jag bara stolt och känner mig nästan snäll som sparade gäddans liv!