lördag 12 juli 2008

Färdiga

Nu är kattpusslet färdigt och det gav mersmak, vi vill ha mer pussel att lägga! :-)

Mamma sa att jag var sjuk

Låg och läste "Mamma sa att jag var sjuk" av Julie Gregory till klockan 3 i natt. Har under en längre tid undvikit den eftersom jag tycker att sjukdomen som Julies mamma har - Münchhausen by proxy - är bland det läskigaste jag hört talas om. Boken är också hemsk men den är samtidigt stark och var (för) svår att lägga ifrån sig. En bok som alla som arbetar med barn t.ex. BVC och övrig vårdpersonal borde läsa och inte tro på allt som föräldrar säger i alla lägen.

Morgonjakt

Satt ute och pusslade med barnen när yngsta dottern skriker att hunden har en kanin.... Springer iväg och tittar vad som hänt och det visar sig att kattskrället har tagit med sig en kaninunge till tomten som självklart lockade till sig hunden. Katten låg och tittade på och såg ut som en mamma som lär sina barn att jaga.

Jag vet inte om den kommer att klara sig men eftersom jag inte ville ha en kaninslakt på tomten så åkte både hund och katt in. Katten var inte helt nöjd med att jag tog hans byte och satte sig och surade i fönstret när han inte kunde komma ut genom dörren. Barnen däremot är överlyckliga över att den gulliga kaninungen kom undan.


fredag 11 juli 2008

Det går framåt!


Det går inte fort men det går i alla fall framåt med vårat pusselbyggande. Nästan halva klart, nu får vi ta resten i morgon...

Pussel

Oj då. Köpte ett 200- bitars pussel från 8 år som jag och äldsta dottern kunde roa oss med. Jag känner mig som ett fån, jag kan inte komma ihåg att det var så knepigt att få ihop ett pussel! Det är skitkul men jag är glad att vi inte började med ett svårare :-D

Här är pusslet, en kattrackare som bara består av pälsbitar och gröna bitar.... :-)

Hemma igen

När det började duggregna tidigare idag tog vi av oss badkläderna, jag och barnen, och åkte in till Södertälje. Nu har vi kommit hem med fulla kassar av allt utom kläder som yngsta dottern vägrar vara med när jag och äldsta dottern handlar. Istället fick vi med oss ett par Birkenstock sandaler till sambon (om jag vågar säga det utan att någon modeexpert får spel ;-) ) Några pussel, badleksaker och böcker till mig.

Klädomedveten

Om man går på premiärer eller andra stora fester så kan jag någonstans förstå om man bedöms för vilka kläder man har på sig. Om man däremot håller tal i Almedalen så förstår jag det inte. När Aftonbladet dessutom har en modeexpert - Nina Johansson - som sitter och bedömer politikernas modestil blir det direkt löjligt.

Maria Wetterstrand får en 2:a i betyg men då var Nina nog med att betona att det var en mycket svag 2:a. Vet ni vad jag tycker? Jag tycker att den här sortens betygssättande på klädsel luktar unket och fånigt.

Själv har jag idag på mig ett par avklippta uppvikta jeans och ett grått linne, betygssätt det om ni vill och berätta för någon som bryr sig.

Ringhals brinner

Efter att ha läst hela notisen i Expressen/GT är jag inte riktigt lika orolig men jag satte nästan kaffet i halsen när jag läste rubriken. Det är nackdelen med kärnkraftverk, det är alltid lika läskigt när någonting oförutsett inträffar....

Hund och katt

Eftersom vår hund har en tendens att bli lite väl ivrig när vår katt är i närheten känns det rätt skönt att se att de kan ligga nära varandra och ta det lungt också :-)


torsdag 10 juli 2008

Glad, nöjd och trött

Det är jag nu. En dag med sol, bad, martini och roligt sällskap, det räcker långt för att hålla mig lycklig :-) Nu när jag trodde dagen var slut försvann barnen iväg med grannen - och hans kattunge - till sjön för att göra något och sambon försvann ut på promenad med hunden. Själv blev jag kvar här och känner att nu gör jag inte många knop innan det är dags att gå och lägga sig.

Farligt med bloggande...

Läste i Expressen att mitt nya nöje klassas som den "nya hälsofaran". Hade de sagt att det berodde på att man sitter på häcken och skriver istället för att vara ute och röra på sig hade jag kunnat förstå det. Istället är det stressen att hela tiden skriva nya inlägg och att vara först med nyheter som anses vara det farliga. Det som gjort att man har fått upp ögonen på problemet är att två "proffsbloggare" i USA dött.

Känns lite som moralpanik bara, precis som när man ansåg att video eller tv- spel var direkt livsfarligt. ALLTING som överdrivs kan vara farligt, det tror jag till och med små barn förstår.

Tatuerad torso


Började jag läsa igår. Hittills är den sketabra! Känner att det var länge sedan jag läste en bra deckare och jag passar på att njuta. Hoppas att den håller hela vägen ut nu. Såg att den dessutom har kommit ut som film, det är fördelen när man är sen med en bok, man kan hoppa på filmen direkt om boken är bra :-)


Varmt!

Nu var det slutsovet för mig och barnen. Vaknade av att jag badade i svett kändes det som, solen sken rakt in i sovrummet och det var säkert 35 grader där inne. *Kom-i-håg* Dra ner persiennerna i kväll!

onsdag 9 juli 2008

Trött och seg

Nu är man så där lagom mör efter att ha tillbringat hela dagen på klipporna. Barnen och hunden sover middag just nu och det är inte ofta som de gör det - i alla fall inte barnen.


Lite hundgos på klippan.

En svanfamilj som sökte efter mat i närheten av oss.

På väg hem genom skogen...

Sommardag!

Det funkar för mig att vakna upp till strålande sol! Nu bär det av till klipporna. Jag har varit duktig och ställt mig och stekt bananplättar till barnen så att de har någonting att äta efter badet eftersom min kära sambo tog det sista brödet med sig när han skulle iväg och fiska. Han och en kompis ska iväg i kompisens båt och försöka ragga upp de stackars abborrar som finns och sedan kivas om vem som fick flest.... Jag fattar inte att de orkar hålla på att bråka om vem av dem som är den bästa fiskaren när den allra bästa fiskaren är jag och därför inte får följa med :-))

tisdag 8 juli 2008

Regelsverige

Det här med legitimationskontroll av pensionärer och andra om de ska handla folköl eller cigaretter på mataffären - vad fan är det frågan om? Är det folk med för små mössor som sitter vid kassorna vid de här tillfällena eller är det något nytt att alla under 143 måste visa leg oavsett vad de handlar. Varför?

Om de frågar mig om leg den dagen jag köper alkoholfri cider på mataffären hoppas jag att jag finner mig och bara lämnar allt jag ska handla och går därifrån - bara för att det är ett så förbannat idiotiskt tilltag.

Läs själva om idiotin http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2856041.ab

Kvällsdopp

Var med tjejerna nere vid sjön så att de fick ta sig ett kvällsdopp. Själv hade jag inte en tanke på att bada men gud vad skönt det var i vattnet! Trodde att senaste dagarnas lågtryck skulle ha sänkt temperaturen i Mälaren som en gråsten?

Dagens skörd av fläderblommer blev hela två blomklasar... Nu blir det till att köpa flädersaft i affären vid de tillfällen som jag vill ha fläderdrinkar, det kan jag överleva :-)

Fläderblommor

Cyklade till svärföräldrarna för att plocka fläderblommor och göra lite saft, det passar ju så bra i drinkar :-) Men tji fick vi, fläderblommorna var helt utblommade! Vad snopet det kändes, nu är det vi som tar en promenad i grannskapet och ser efter om grannarnas fläderblommor också är utblommade eller om vi kan tigga till oss lite..

Lundhagen

Det går inge bra för det nya bostadsområdet i Enhörna. I Lundhagen har man planerat bygga 22 hus, jag tror att de har lyckasts sälja 2. Inget konstigt med det, husen kommer helt enkelt inte bli varken fina eller speciellt bra planerade. Nu läste jag i LT att det enda hus som byggts, visningshuset, dessutom har blivit länsat av inbrottstjuvar. Trist. Enligt vad jag har förstått är det inte helt ovanligt att tjuvarna slår till mot ännu inte inflyttade hus men det gör det ju inte direkt roligare.

Artikel i LT

Bruce Springsteen

Jag gillar vissa av Bruce Springsteens låtar men har absolut ingen koll på alla hans skivor eller hitar. Någon som däremot har det är syster ysters man, han gillar Bruce så mycket att dom nästa vecka ska åka till Barcelona och se när han uppträder där. Om man ska gå efter Expressens lovord så kommer det att bli en asbra konsert. Själv skulle jag inte direkt gråta om jag fick åka till Barcelona och dessutom se en bra konsert :-)

Eftersom syster yster och hennes man gillar Brucan så mycket var det därför lite extra kul när de för något år sedan stötte ihop med honom på Fjäderholmarna utanför Stockholm. Hur ofta "stöter man ihop" med en superstjärna liksom? Enligt dom hade han varit väldigt glad och trevlig, vilket kanske kunde höra ihop med att han blev bjuden på en massa snaps av övriga gäster på resturangen de var på.... ;-)


Länk till vad Aftonbladet sa om den kvällen: http://www.aftonbladet.se/nojesliv/musik/article295983.ab

Sovmorgon

Gud vad skönt, sovmorgon är helt klart underskattat. Vaknade efter 10 idag och har inga planer alls för dagen, känns helt ok. Igår var jag och hjälpte mammsen med att plocka upp flyttkartonger. Med hjälp av syster yster, lite cider och baileys var det faktiskt inte så tråkigt som man kan tro :-)

måndag 7 juli 2008

Rapsbaggarna

Just nu håller jag på att läsa Rapsbaggarna av Karin Brunk Holmqvist. Det är den andra romanen av henne jag läser, den första var Potensgivarna, och jag bara myser. Hon har ett sätt att skriva som gör att man känner för hennes huvudpersoner. Hon bygger inte hennes romaner på några stora omvälvande händelser utan det är små händelser som får stor betydelse för den lilla människan. I Rapsbaggarna kretsar handlingen om två bröder i 70- års åldern som bor i ett torp nära gården de växte upp. Bröderna är lite ensliga och ängsliga av sig men lyckliga tillsammans. De lever kvar i den era som var då de var små och ibland blir mötet mellan nutid och dåtid väldigt träffande, underbar bok!

Mordet i Södertälje

Kan inte släppa det där ruskiga mordet i södertälje. (Aftonbladet) Någonting är galet i den staden, jag har ju själv bott där i flera år och jag känner på både vänner och släktingar som fortfarande bor där. Det verkar vara så många som mår dåligt där, en tur i centrum resulterar nästan alltid i att man stöter på nerknarkade, nersupna människor eller människor som grälar med sig själv och verkar vara helt verklighetsfrämmande. Jag håller med om det Norbas familj säger, samhället måste bli bättre på att ta hand om de psykiskt sjuka människor som finns!

Familjen samlad

I går kväll kom familjen hem igen. De har haft det bra där de har varit och jag har haft det bra här hemma men det känns ändå skönt nu när vi är tillsammans igen. Eller tillsammans och tillsammans... sambon stack iväg nu på morgonen för att hjälpa sin pappa med någonting men han kommer väl hem snart igen. Själv ska jag till min mamma och hjälpa henne med upplockningen av hennes flyttkartonger. Full fart igen liksom :-)

söndag 6 juli 2008

Hundliv

Eftersom det är min sambo som är hundälskare och var den drivande kraften till att vi skulle skaffa hund så har det fallit sig helt naturligt - i alla fall för mig - att han också är den som tar mest hand om vår hund. När det blev bestämt att han och barnen skulle åka iväg och att jag skulle ta hand om både vår hund och svärföräldrarnas hund sa jag därför "Inga problem!" i tron att det där fixar jag lätt.

Jag börjar inse, något sent för att vara hundägare det förstår jag, att det inte är en dans på rosor att ta hand om två hundar. Det går bra, det är inte det, men om jag ska vara ärlig så är det mycket trevligare och lättare att ta hand om barn.

Igår, när jag sov över hos syster yster så vaknade jag till ett mysko "hulkande", det visade sig vara Sessan som stod bredvid min säng och försökte spy. Innan jag hann upp och få ut henne så kräktes hon duktigt upp en mindre trevlig hårboll som jag fick ta rätt på innan jag kunde lägga mig ner och somna om igen. Om mina barn känner för att kräkas, springer de till toaletten och gör det där, mycket trevligare.

Idag när jag var på toaletten så parkerade My (svärföräldrarnas hund) sitt stora arsle utanför dörren och jag fick stå en bra stund och trycka på dörren och väsa åt henne att flytta sig innan jag äntligen kunde komma ut från toan. Mina barn kan någon gång stänga inne sig själva på toan men dom har aldrig *peppar peppar* stängt in MIG på dass. Jag tyckte inte om upplevelsen av att vara instängd där.

När jag satt ute och drack kaffe tidigare idag så hörde jag plötsligt ett underligt lapande. Det var Sessan som stod och slickade i sig mitt kaffe. Jag VET vad hon ibland gör med den tungan så det var inte talan om att dricka upp det kaffet efteråt. Mina barn har någon gång frågat om de får smaka mitt kaffe och då _druckit_ lite, inte stått och slickat i kaffekoppen. Jag föredrar deras sätt.

Ett par av våra grannar vände och gick åt andra hållet när jag var ute på promenad med hundarna i området idag och då var ändå bägge hundarna kopplade! Aldrig att någon har vänt om och gått åt andra hållet när jag har varit ute med barnen och gått och barnen har aldrig varit kopplade. Att vara "barnrädd" är inte ett vedertaget begrepp medans var och varannan verkar vara hundrädd.

Slutligen, men absolut inte minst besvärande, så säger jag bara "bajspåsar". Det enda som är värre än att plocka upp någon annans bajs är att låta det ligga kvar. Jag tänker inte ens jämföra detta med mina barn utan ni får själva fundera en stund på det.