lördag 11 april 2009

Sommarvärme

Den här dagen har varit så otroligt underbar. Jag får värsta sommarvibbarna i solen och glömmer nästan bort att det bara är april.

Barnen är likadana och sparkar av sig skorna och doppar fötterna i sjön, för bara en vecka sedan var det fortfarande is där!


Sess njuter också och passar på att simma lite.



Påskkärringar

Idag har barnen och en kompis till dem gått påskkärringar. Med sig hade de två korgar med godis, nybakade kolakakor och egengjorda påskkort.

När de kom hem igen var varenda kakpåse borta och enligt vad de säger har de inte ätit upp dem själva utan det är grannarna som har fått dem... :-)


fredag 10 april 2009

Glad påsk

Barnen och jag ville så här i påsktider göra något påskpynt vid infarten hem till oss. Och visst, lite påskkänsla får man. Vill man ha betydligt mer påskkänsla så är det en familj här i Enhörna som varje år sätter ut de roligaste påskkärringar jag någonsin sett...

Så här önskar vi en Glad påsk...



Och så här önskar de andra Glad påsk....





Jag älskar det här påskpyntet! Vi har sett det i flera år men åker ändå varje år förbi den här familjen bara för att se om de fått upp sina kärringar än och om det har tillkommit några nya.

Underbar vårdag!

I skolan i veckan fick yngsta dottern höra att förr i tiden satt man inne och hade det riktigt långtråkigt på långfredagen. Inte kunde man vara ute och ha kul när det var årsdagen för Jesus död.

Det är ok för mig att det inte är så längre. Idag har vi varit ute och riktigt njutit av värmen och ledigheten!

Hunden har badat, yngsta dottern har doppat fötterna (svinkallt) och själv har jag legat på bryggan och solat.

Enda smolket i bägaren så här långt är att fästingjävlarna har kommit tillbaka på allvar. En granne hittade en fästing på hunden och lite senare hittade vi en till. Dags att ta tag i vaccineringen igen, TBE låter riktigt riktigt äckligt.

torsdag 9 april 2009

Annika Östberg is back.

Lyllos oss. Verkligen.

Nu när vi ändå är i farten vet jag ett par till grovt kriminella människor som sitter i fängelse utomlands och längtar hem. Hem till snälla och trygga Sverige, här där man inte behöver sitta i fängelse bara för att man beter sig som en sociopat.

Tänker bl.a. på den svenska kvinnan som det är lite synd om i Australien eftersom hon åkte dit för att lejt torpeder att mörda två män. Stackarn.

En till som har anledning att längta hem är den stackars pedofilen som istället för få sig lite sex med barn gick i polisens fälla.

För om vi kämpar med näbbar och klor för att få hem Annika, som ju faktsikt var den som laddade sin partners vapen och därmed möjliggjorde de mord hon satt inne för, borde vi med samma galna frenesi kämpa för de övriga idioterna också.

De pengarna som vi lade på att få hem Annika skulle ha gjort mig gladare om man lagt på någonting viktigare som t.ex gratis toa på T-centralen under ett år eller sminkkurser till transvestiter.