lördag 19 juli 2008

Jag börjar bli gammal...

Medans sambon har tagit hand om markservicen, dvs barn, hundar och mat har jag tillbringat dagen med att måla. Jag har målat samma vägg om och om igen känns det som och nu har jag ont och är trött i hela kroppen...


Rottweilern My

Full rulle!

Sambons föräldrar dök upp med sin hund som vi ska vara hundvakt till idag. Från att ha varit ensam uppe och väntat på att kaffet skulle bli klart är nu hela huset uppe och det är liv och rörelse till tusen. Vart tog min morgonstund vägen, med bara mig, fågelkvittret och en kopp kaffe?

fredag 18 juli 2008

Avundsjuk!

Sitter och messar med min syster- yster som just nu är på Port Aventura, en nöjespark utanför Barcelona. Letade upp parken på nätet och sitter nu och är grön av avund - jag vill o c k s å!!!

Matlagning

Usch, jag känner mig träffad. Läser en debattartikel om att vi föräldrar är dåliga på att laga mat och att vi behöver bli bättre på att göra en veckoplanering. Äter inte speciellt ofta varken pizza eller McDonald men är rätt kass på att sätta ihop en vettig veckoplanering. Hur mycket bättre än McDonalds är egentligen makaroner och (köpta) köttbullar med ketchup och någon paprikastav?

När jag sätter mig ner och planerar för middagarna i veckorna så blir det så trist, har några säkra kort som jag kör runt på och som är rätt tråkigt i längden. Det blir korv stroganoff, spaghetti och köttfärssås och.... ja, vad äter vi egentligen? Har ju tur som har barn som äter och tycker om det mesta så de skulle säkert äta en mer varierad kost om jag bara kunde göra den.

För mig är hemmagjorda soppor, köttbullar och grytor någonting jag anstränger mig för att göra någon helgdag när jag har mycket tid....

Nyckeln till frihet

Nattade barnen hyggligt tidigt i går kväll, om nu 22.30 kan anses "tidigt". Vi ville nämligen se en film ( Nyckeln till frihet ) som vi lånat av några vänner. Om det inte är en väldigt bra film så tröttnar jag fort och hamnar antingen här vid datorn eller med en bok men den här filmen levde helt upp till vad våra vänner sagt. Den var jättebra! Såg att filmen var från 1994 så vi var bara 14 ÅR sena med att se den....

torsdag 17 juli 2008

Fiske i mälaren

Barnens kusin ville prova sitt nya kastspö i grodatlanten (mälaren) och lyckades få en gädda på 2,3 kg. Inte illa, både han och barnen var grymt imponerade av den slemmiga och oätliga halvkrokodilen. Själv undrar jag vad farmor och farfar säger när han kommer hem till dom och vill att de ska göra något gott av den... *s*

Men hur ska ni ha det?

Enligt en artikel i Aftonbladet för lite sedan fick vi veta att de bästa bilförarna finns att hitta på Gotland. "Nästan 4 400 personer från hela Sverige är tillfrågade. Bäst på de svenska vägarna är gotlänningarna." Jaha, tänker man då. Eftersom samma undersökning kom fram till att stockholmarna var de som var sämst på att följa trafikregler så var det ju inte så rolig läsning. Kör, om inte ofta så i alla fall oftare i stockholm än på gotland.

Nu har samma tidning en annan artikel där de helt säger emot sig själva, nu ska gotlänningarna vara de som oftast kör rattfulla? Visserligen hamnar stockholm här på en inte speciellt hedrande 2:a plats. Men från att ha gått till att vara bäst på de svenska vägarna till att ha högst andel rattfyllon får i alla fall mig att ifrågasätta ärligheten i de svar som gotlänningarna gett. Fast det är väl klart, det är ingenting man vill tala högt om, att man kör rattfull....

Näe, som Mark Twain sa: "Det finns tre slags lögner: lögn, förbannad lögn och statistik."

Berlinerpopplarna

Nu har jag äntligen läst färdigt Skumtimmen av Johan Theorin som jag tyckte var riktigt långtråkig. Istället har jag börjat läsa Berlinerpopplarna av Anne B. Radge och den är riktigt bra. Lite lågmäld och handlar om tre bröder som inte har träffats på 20 år och som nu samlas igen när deras mor ligger för döden. Den här sommaren har jag läst flera lågmälda böcker som är jättehärliga och som jag har blivit positivt överraskad av. Till exempel Potensgivarna och Rapsbaggarna av Karin Brunk Holmqvist. Kul.

Amerikaner

Vet inte om jag ska tycka Nora, som aftobladet skriver om i en artikel, är sorligt väck eller om hon bara är dum. Så här står det:

"Nora Cara går på Dunkin’ Donuts varje dag. För henne kom det som en chock att det som är så gott kan vara så onyttigt."

Newsflash för henne då, bakverk är aldrig nyttiga. Försöker tidningarna fördumma människor i USA när de skriver eller är många amerikaner verkligen så okunniga som man många gånger läser eller hör om?

Jag hörde en historia från en kille som arbetat utomlands och träffade amerikanska UN- soldater. Han hade även träffat en amerikansk kock som arbetade med att laga mat åt de här soldaterna och som hade visat sig tro att köttfärs - i malt skick - var en del på kon. En kock!?

Heldag på Gröna Lund


Tog med oss barnens kusiner och åkte till Gröna Lund igår. Vi åkte karuseller, köpte lotter, åt sockervadd och tittade på Tobbe Trollkarl. Barnen har sett Tobbe på Grönan i flera år nu men han är fortfarande lika populär. Eftersom vi var där tidigt så hann barnen åka många av attraktionerna utan att stå i någon kö. Eller, barnen skriver jag men jag var lika angelägen om att hinna åka mycket jag också. Den enda attraktionen som jag har lite problem med är lustiga huset som jag av någon anledning alltid känner mig lätt åksjuk efter.



Var och köpte lotter vid ett chokladhjul och gick på försäljningstaktiken de hade där. När vi ändå förlorade och inte ville köpa några fler lotter vek tjejen i chokladståndet bort sin mic och viskade konspiratoriskt åt oss att gå och köpa en bricka vid ett annat stånd och hälsa ifrån henne så skulle vi få något fint där. Nyfikna, naiva och giriga gjorde vi som hon sa och gick dit. Köpte ytterligare lotter och fick vår present - en 12 grams chokladbit. Wow, nu vet vi, så lätt blåser man oss :-)


tisdag 15 juli 2008

Taco- kväll

Kom precis hem efter ha tillbringat kvällen i goda vänners lag. Mycket mat och skratt och både barn och föräldrar är glada = lyckad kväll.

På väg hem sa vi till barnen att de måste gå och lägga sig direkt när vi kommer hem eftersom vi ska på äventyr på Gröna Lund i morgon och inte vill försova oss. Kanske inte helt rätt sak att säga till våra barn. Bara tanken på att de kanske kan försova sig och komma lite senare dit gör att det finns risk för att de ligger vakna hela natten.

Äldsta dottern ser så mycket fram emot morgondagen att hon hade ont i magen nu när hon gick och lade sig att hon fick mig att lova att vi inte ska ställa in resan om hon skulle råka spy :-/

Skumtimmen

Ligger i solen och läser Skumtimmen av Johan Theorin, det är somrigt och skönt men boken kunde ha varit lite bättre.

Morgondopp i mälaren

Var nere med barnen vid stranden så att de fick bada när jag kom på att de inte hade fått någon frukost än... ooops. Men jag tror inte de led någon större skada, de såg rätt nöjda och glada ut nere vid sjön.



Kaffe

Nu har jag fått i mig dagens första kopp kaffe, gott. Barnen har gått iväg och lekt med en kompis och jag funderar på om det börjar bli dags att sätta igång med någonting... Hela huset luktar målarfärg som en liten påminnelse om att jag borde åka och köpa mer färg. Å andra sidan känns det sådär halvkul att hålla på med målning inomhus när det ska bli en solig och varm dag. Fast ska jag vara ärlig känns det inge vidare och hålla på med målning inomhus även om det ösregnar utomhus ;-)

måndag 14 juli 2008

Eniro spioner

Tala om en stor bugg! Genom Eniros nya tjänst var det i ett par dagar möjligt att se var privatpersoner befann sig genom att knappa in deras mobilnummer. Kanske inte helt ok nej. Jag skulle tycka att den sortens möjliga privatspaning om den hade fått vara kvar skulle vara helt klart mycket värre än till och med FRA- lagen.

Fast lite synd var det allt att jag själv inte visste om buggen, hade varit kul och sitta och snoka var alla ens vänner och bekanta befann sig... *he he*

Takmålning

Oh shit vad boring. Satte igång och målade taket och har hållit på i X antal timmar och har bara hunnit med att grundmåla två gånger. Höll på att bli osams med sambon också bara för att jag tycker att det är *så*jäkla*tråkigt* att hålla på med allt vad renovering innebär och så har han mage att påpeka (uppenbara) brister i mitt målande!

Droppfri färg förresten, vad betyder det? Jag kan lova att det inte betyder att den inte droppar i alla fall - jag är vit från topp till tå. Måste jag duscha i lacknafta nu eller?

Till middag blir det pizza från Enhörna pizzeria, det var ungefär så mycket ork och intresse för matlagning som fanns kvar nu på kvällen :-)

Städ- och plockdag

Inte mitt favorit tidsfördriv direkt men nu är det så mycket som behövs göras att nu kan inte ens jag blunda för det. Började dagen med att köra en körning disk och en körning tvätt och nu är det resten av huset som står på tur. Trist.

Stardust

Såg precis filmen Stardust. Sambon satt visserligen och ifrågasatte det mesta men jag tyckte den var mysig. Nu är det dags att gå och lägga sig....

söndag 13 juli 2008

Busungar!

För ett tag sedan såg barnen ett bus på TV som de tyckte var urhäftigt. Man tar en bit korv och lite ketchup och lägger i en snusdosa så kan man lura folk att man har tappat ett finger. Idag var dagen då de skulle genomföra sitt bus....

Efter att ha försökt lura en granne så var det färdigbusat. Grannen trodde det var på riktigt och var tvungen att sätta sig och ta det lungt och fick dem att lova att inte göra om buset för någon. Därmed kom barnen hem, gråtandes, och var förtvivlade över att de inte skulle få lura någon mer. Själv är jag glad att inte grannen fick hjärtsnurp om hon tyckte det var SÅ verklighetstroget!

Avgör själva, är det verklighetstroget eller en uppenbar bluff?

En dag på stan

Det har jag haft idag. Jag träffade ett par barndomskompisar i Södertälje och försökte prata igen lite förlorad tid. Även fast man vill, så träffas vi alldeles för sällan.

Vi åt lunch på Barolo nere vid maren - ingen höjdare. Jag tog oxfiletoast med klyftpotatis som var torr (toasten) och hård (potatisen). En av kompisarna tog pasta med fläskfile och hittade borst från en diskborste i maten. Ingen resturang jag skulle rekommendera.