fredag 15 augusti 2008

Goda svampar

Jag läser att Per Moberg, han den där kocken som svettas så mycket när han lagar mat, är helt överlycklig över att ha hittat en kohage full med stolt fjällskivling. Vi har stolt fjällskivling växer på tomten och här & var i området där vi bor. Ibland plockar jag den och ger till barnens farmor som älskar den. Någon gång har jag behållit några för mig själv för att äta men jag har _aldrig_ lyckats få den att smaka gott. Vet inte vad jag gör för fel men tycker knappt att den är ätlig längre efter att jag fått vantarna på den.

Jag skulle verkligen vilja kunna plocka och äta annan svamp än vanliga kantareller eftersom just kantareller är typ den enda svamp jag inte hittar när vi är ute i skogen och letar. Blek taggsvamp och sopp typ KarlJohan hittar jag jämt men jag vet banne mig inte vad jag ska göra med den så därför får den stå kvar.

I år håller jag dock tummarna, var ute och rastade hunden en stund på förmiddagen och sprang faktiskt på mina och barnens favoriter - kantarellerna! Om man kan hitta dem så pass lätt nu så kommer det förhoppningsvis att krylla av dem senare i höst! *hoppas*